doradźcie mi proszę Mądrzy Ludzie;
który lek z grupy antydepresantów lub grupy około/pokrewnej działa w sposób najbardziej aktywizujący, dodający energii, motywacji do działania? Zależy mi na tym, żeby było, wiecie, łatwo wstać z łóżka i zacząć pracować nad wszystkimi niedokończonymi projektami lub zacząć nowe, bez większego ociągania się czy lenistwa.
Czy będzie to na przykład: wenlafaksyna, sertralina, fluoksetyna, bupropion, metylofenidat, flupekntysol, baklofen, cokolwiek innego czego zapewne nie znam? Musi tylko być zarejestrowanym w Polsce lekiem. Każdą substancję wezmę pod wnikliwą uwagę.
Takie działanie aktywizujące ma związek głównie z wychwytem zwrotnym noradrenaliny czy dopaminy?
Obecnie jestem na sertralinie, dawka 100mg/d, działa w porządku, choć chciałbym jeszcze większego "kopa", kwestia, że nie wiem ile z mojego obecnego "kopa" jest również zasługą oksykodonu, którego biorę też, w dość dużej dawce, a póki co, ból nie pozwala przestać, więc nie wiem jak będzie po zbliżającej się odstawce!
Chciałbym coś mocniejszego niż sama sertralina, no ale jednak nie amfetaminę.
Z góry szczerze dziękuje za wszystkie odpowiedzi!
paroksetyna w dawce 20 mg kasuje wszystkie leki ale niestety prolka ponad normę ...
Citalooram, esci, serta, vorioteksyna nie pomogły ....
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.