Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
to chyba te uroki posiadania łatwego dostępu, bo ja na swoim zadupiu będąc samotnikiem mam jedynie kodę i PST na których stuka mi 5 lat już (jprdl kiedy to minęło) choć tak naprawdę od początku nie miałem barier by grzać mocniejsze rzeczy tylko po prostu nie mam ich w zasięgu (na szcęście bądź nie, trudno ocenić)
a z heroina to mialam epizod moze 2-tygodniowy bo tak wyszlo z dostepnoscia i hajsem, ale zdecydowanie wole tabletkowe opio, helupa jest przereklamowana.
Sam nałóg to pełnoetatowa robota.
Skończ z opio już teraz. Jak najszybciej. Nie pocieszaj się, że na razie to tylko zalążek, przedsmak, mała próbka tego co będzie Ciebie czekać jeśli popłyniesz. A popłyniesz na 99%. Masz też poważne problemy natury psychicznej (próba samobójcza to nie przelewki) wiec gdy już wspomnianego dna sięgniesz, w chuj trudno będzie Ci się odbić.
Jesteś taka młoda. Dla kobiety to najlepsze lata. Szkoda ich na ćpanie.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.