Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
to chyba te uroki posiadania łatwego dostępu, bo ja na swoim zadupiu będąc samotnikiem mam jedynie kodę i PST na których stuka mi 5 lat już (jprdl kiedy to minęło) choć tak naprawdę od początku nie miałem barier by grzać mocniejsze rzeczy tylko po prostu nie mam ich w zasięgu (na szcęście bądź nie, trudno ocenić)
a z heroina to mialam epizod moze 2-tygodniowy bo tak wyszlo z dostepnoscia i hajsem, ale zdecydowanie wole tabletkowe opio, helupa jest przereklamowana.
Sam nałóg to pełnoetatowa robota.
Skończ z opio już teraz. Jak najszybciej. Nie pocieszaj się, że na razie to tylko zalążek, przedsmak, mała próbka tego co będzie Ciebie czekać jeśli popłyniesz. A popłyniesz na 99%. Masz też poważne problemy natury psychicznej (próba samobójcza to nie przelewki) wiec gdy już wspomnianego dna sięgniesz, w chuj trudno będzie Ci się odbić.
Jesteś taka młoda. Dla kobiety to najlepsze lata. Szkoda ich na ćpanie.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.