Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 35 / 5 / 0
@Baza96 no mi w ogóle nic nie jest, jakbym cukierki jadł... Brak słów
  • 2 / / 0
Doktor przepisała mi kwete 50mg. na noc. Na razie nie zauważyłam zwiększonego apetytu... śpię mocno ale do tego stosuję trazodon.
  • 30 / 5 / 0
Boję się jak będę odstawiać to.... Biorę z powodu bezsenności od lutego na razie 1/4 z 25 mg i dalej usypia bardzo dobrze. Nie wiem czy mi sen sam kiedyś wróci
  • 505 / 91 / 0
Kiedyś odstawilem kwete brana na sen i nie było aż tak strasznie.

Na bezsenność cierpię od zawsze, branie kwety przez ok rok wyregulowało mnie i bez niej spałem normalnie.
Kwestia indywidualna jak widac
  • 2085 / 346 / 0
25 mg to minimalna dawka tego leku? W wersji XR/SR również taka występuje?
Aha i co daje np. stosowanie takiej dawki 50 SR na noc. Wolne uwalnianie, chodzi o uspokojenie na nast. dzień i poprawę snu rozumiem. Mam zamiar krótkoterminowo się wspomagać taką dawką np. 1 miesiąc. Lekarz proponował olanzapinę ale to wydaje mi się już hardcorem wybrałem ten lek. Do tego rano wenla 75 i 450 pregabaliny. Na sen to mi niepotrzebne, biorę też mirtazepinę obecnie.

Dobry stack? Mogą być uboki po 50mg SR na noc? Efekty odstawienne po 1-2 miesiącach takiej dawki? Spałem niby z 6-8 godzin ale czuję się niedospany może przypadek może nie. @Dajmon
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 2 / / 0
siema, biorę pół tabletki kwety 25 mg ale prawdopodobnie będę brać cała, do tego 100mg lamotryginy i 50tke sertaliny. czy moge przy tych lekach brać grzyby? jeśli nie, to na jaki czas powinnam je odstawić?
  • 505 / 91 / 0
Z doświadczenia odradzam branie grzybów :)
  • 35 / 3 / 0
ja też odradzam^^
  • 586 / 127 / 0
Na sklejenie japy rano po kwecie polecam zimna wode na twarz lub prysznic
Jak ktos pali to szlug plus kawa (chociaż osobiscie preferuje tabake i zielona herbate)
nikotyna mam wrażenie jakby odblokowywala mi zmul
A co do mieszania kwetiapiny z czymkolwiek to raczej sie nie nadaje za bardzo
Z sajko dyso itp raczej wylaczy wszystko i uśpi i moze kuku zrobi
Sam glupi bylem i mieszalem z fetą w jednej kresce to speed plus brka rycia ale serce obrywa przez takie rzeczy
  • 2085 / 346 / 0
Czego mogę się spodziewać po 50mg wersji SR? Na sen biorę mirtazapinę (Mirtor) i śpię okej, więc to jest raczej na samopoczucie w ciągu dnia? Mocno wpłynie na percepcję / pracę intelektualną?

Biorę też wenlę z rana 75mg i pregabalinę 450 1-0-0. 50mg kwety SR dla mnie ok? Mogę też brać 2 tab (czyli 100mg) jak sądzicie jak lepiej na wyciszenie w ciągu dnia? Bez spadku percepcji? Nie może mi to przeszkadzać w programowaniu.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Newsy
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.