Na bezsenność cierpię od zawsze, branie kwety przez ok rok wyregulowało mnie i bez niej spałem normalnie.
Kwestia indywidualna jak widac
Aha i co daje np. stosowanie takiej dawki 50 SR na noc. Wolne uwalnianie, chodzi o uspokojenie na nast. dzień i poprawę snu rozumiem. Mam zamiar krótkoterminowo się wspomagać taką dawką np. 1 miesiąc. Lekarz proponował olanzapinę ale to wydaje mi się już hardcorem wybrałem ten lek. Do tego rano wenla 75 i 450 pregabaliny. Na sen to mi niepotrzebne, biorę też mirtazepinę obecnie.
Dobry stack? Mogą być uboki po 50mg SR na noc? Efekty odstawienne po 1-2 miesiącach takiej dawki? Spałem niby z 6-8 godzin ale czuję się niedospany może przypadek może nie. @Dajmon
Jak ktos pali to szlug plus kawa (chociaż osobiscie preferuje tabake i zielona herbate)
nikotyna mam wrażenie jakby odblokowywala mi zmul
A co do mieszania kwetiapiny z czymkolwiek to raczej sie nie nadaje za bardzo
Z sajko dyso itp raczej wylaczy wszystko i uśpi i moze kuku zrobi
Sam glupi bylem i mieszalem z fetą w jednej kresce to speed plus brka rycia ale serce obrywa przez takie rzeczy
Biorę też wenlę z rana 75mg i pregabalinę 450 1-0-0. 50mg kwety SR dla mnie ok? Mogę też brać 2 tab (czyli 100mg) jak sądzicie jak lepiej na wyciszenie w ciągu dnia? Bez spadku percepcji? Nie może mi to przeszkadzać w programowaniu.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.