Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
967
62%
Krajowe muchomory
104
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
491
31%

Liczba głosów: 1562

ODPOWIEDZ
  • 32 / / 0
to jest czarna Plama ona sie powieksza nie wiem jak wstawic zdj :(
  • 52 / 12 / 0
@Satlen21

Wejdź na hyperreala z neta, pod polem w którym możesz pisać będziesz miał dwie zakładki - opcje oraz załączniki. Kliknij w załączniki i potem kliknij dodaj pliki.

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 185 / 32 / 0
Dobra, jednak się myliłem to białe to nie była grzybnia, tylko chyba mąka rzeczywiście.
Drugi tydzień.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 84 / 36 / 0
Gdybym wiedział że LC to aż taki booster dla rozwoju grzybni, to z miejsca bym 10l miodowej wody narobił. %-D
1i2.jpg
Po prawej widzimy PF tek'a szczepionego strzykawą ze skąpą ilością zarodników.
Po lewej natomiast mamy PF tek'a zaszczepionego meduzą z LC, prawie 2 tygodnie później. LC przygotowany i zaszczepiony tego samego dnia co ciastko po prawej. Żeby tego było mało - wyszły dwa takie pudełka jak to po lewej i jeszcze trochę meduzy w strzykawce zostało. A z pierwszej strzykawki z zarodnikami poszło prawie tyle samo ml do tego ciastka po prawej, co do słoika ze słodką wodą.
PS. Różnica w strukturach ciastek wynika tylko i wyłącznie z lenistwa. Za drugim razem miałem mniej czasu i już nie przesiewałem wermikulitu, a wrzucałem wszystko razem, nie odrzucając grubego ziarna.
  • 14 / 13 / 0
@JksGwnrz
Czy płynną kulturę robiłeś z wyizolowanej grzybni czy z tego samego zbioru zarodników co ciacho inokulowane tego dnia?
Wyizolowana grzybnia ma potencjał do jeszcze większego przyśpieszenia wzrostu, bo z zarodnikami to trochę loteria.
  • 84 / 36 / 0
@pryta6969 akurat tę kulturę mam ze szczepienia tą samą strzykawką co ciastko - strzykawką z zarodnikami od vendora. Więc jakby nie patrzeć, sama "grzybnia" w obu przypadkach równie długo się inkubuje, równo "stara" jest.
A co do zarodników - zgadzam się, już się przekonałem. %-D
  • 1650 / 1036 / 7
C.a.F.jpg
Wygląda na to, że moje Albinosy po 5 dniach w temperaturze 28.5° postanowiły ruszyć z kopyta, czyli całkiem szybciutko.

Uczy cierpliwości, oj uczy 😁
  • 10 / / 0
Czesc zastanawiam sie czy ta plamka szara na gorze to plesn? Bardzo szybko rosnie. Z tego co wiem grzybnia powinna byc biala jak na dole a nie szara - pomoc eksperta?
  • 1650 / 1036 / 7
@VojciechPLUS

Na takim etapie ciężko stwierdzić, jak dla mnie to też wygląda póki co jak połączenia które grzybnia zawiera, ale po prostu ciut rzadsze, albo o dwa dni do tyłu niż ta niżej.

Poczekaj chwilę i obserwuj, jeśli to jakieś chujostwo to na pewno wraz ze wzrostem beż problemu odróżnisz, narazie nie ma co panikować.
  • 1455 / 596 / 0
Update , po miesiacu (sic!) monotub zaczal w koncu pinowac . Niewystarczajaco skolonizowalem substrat i pewnie dalem go tez troche zbyt malo w stosunku do wlokien kokosowych dlatego trwalo wieki . Ale dzieciaczki rosna juz zdrowe takze niedlugo zrobie fotke z mojej pierwszej robionej od A do Z hodowli .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.