Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
Ja po ciągach na tym gównie dostawałem:
- derealizacji, która bez zastosowania farmakologii potrafiła trwac do trzech miesięcy,
- pogorszenia funkcji kognitywnych, które beż użycia substancji nootropowych są prawdopodobnie nieodwracalne lub odwracalne po latach trzezwosci,
- przywidzenia, przyslyszenia, napady paniki, bliżej nieokreślonego leku do miesiąca,
- brak apetytu, nudności, wymioty około tydzień,
- nasilenia współistniejących zaburzeń psychicznych, depresja x 1000 u mnie, fobia społeczna równała się strachowi wyjścia do kibla w pracy, żeby tylko nie spotkać nikogo na korytarzu
Zapraszam do palenia syntetyków, jeśli chcecie sobie zafundować największe piekło w życiu.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
W szpitalu psychiatrycznym stwierdzono u mnie psychozę, karmili mnie szprycami, potem pigółami. Pamiętam, że jak chodziłem po korytarzach to szurałem po podłodze stopami, zresztą nie ja jeden.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Tam gdzie ja zostałem wysłany na, powiedzmy, leczenie to królowali alkusy. Niektórzy się przechwalali heroiną czy mefem, ale podchodziłem do tego z dystansem, dla mnie to po prostu banda złodzieji. Nie wiem czy się nie zagalopowałem w swego rodzaju off top. Ad rem, może powtórzę pytanie, które zadałem obok: czy na terenie Polski są obecnie jeszcze jakie legalne synth kanna?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.