Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 158 / 14 / 0
Czytalam kiedys artykul naukowy (powazny, nie amerykanskich badaczy), ze nawet jednorazowe zapodanie moze bardzo powaznie uszkodzic watrobe. Lepiej nie ryzykowac
:*)

:heart: S&M :heart:
  • 304 / 19 / 0
Wczoraj zjadłem dużo paracetamolu i dziś od 3 w nocy bardzo boli mnie brzuch, czuje straszne nudności i osłabienie a teraz zacząłem czuć strasznie dziwne i intensywne mrowienie w twarzy praz w klatce piersiowej, nie wiem czy mam dzwonić po karetkę czy sam udać się do szpitala. Nie stosuje często paracetamolu ale wczoraj zjadłem z 6-7

Poczekam jeszcze do jutra, jeśli ból nie ustąpi pojadę na pogotowie. Chociaż mam mała nadzieje ze się nie obudzę :trucizna:
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2021 przez StanislawZoneLol, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1599 / 47 / 0
Ja bym zadzwonił po karetkę.
  • 641 / 98 / 0
Kwestia ile mg, uważa się iż 6 gramów paracetamolu może nieodwracalnie uszkodzić wątrobę.
  • 184 / 25 / 0
Mówisz że 6-7 sztuk no to jakieś 3-3.5g paracetamolu, nie powinno to uszkodzić wątroby, zwłaszcza że nic tam nie piszesz o łączeniu z alkoholem. No chyba że podroby są już mocno zniszczone, bo kojarzę cię z knajpą kodeinową to pewnie sulfogwajakol też robi swoje.
  • 304 / 19 / 0
02 stycznia 2021yupwhiteisbeautiful pisze:
Mówisz że 6-7 sztuk no to jakieś 3-3.5g paracetamolu, nie powinno to uszkodzić wątroby, zwłaszcza że nic tam nie piszesz o łączeniu z alkoholem. No chyba że podroby są już mocno zniszczone, bo kojarzę cię z knajpą kodeinową to pewnie sulfogwajakol też robi swoje.
6-7 g nie sztuk i to było na kacu.
Akurat kodeiny dużo nie jem, bo mnie nie stać.A nawet jakby było stać to not worth trochę.
  • 244 / 58 / 0
U mnie jak wątroba dostawała fest po dupie to na twarzy (całym ciele) pojawiał się "tłusty" klejący pot... coś podobnego jak na początku brania leków grupy SxRI.
„Bądź światłem sam dla siebie” Budda Gautama
  • 304 / 19 / 0
Jaki czas po zjedzeniu paracetamolu mozna wypic piwko? Oraz ile po wypiciu piwa/piw mozna zjesc paracetamol tak aby nie odbilo sie to na watrabie?
  • 2683 / 564 / 0
Jeśli wpierdalasz 7g paracetamolu to pić do tego już nie musisz, żeby uszkodzić wątrobę.
A co do pytania to po 24h od przyjęcia z organizmu usunięte zostaje ~98%.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.