Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2807 / 364 / 0
Jak piszecie o tym PST to coraz bardziej mnie to interesuje .. serio tak dobrze grzeje ? Jak kto ma w ciul wysoką tolerancję na majke oksy fenta to PST pogrzeje cos ?
  • 449 / 101 / 0
Prędzej zwymiotujesz niż cię zgrzeje. Obecne maki niestety są słabsze imo na zabicie skręta i nic więcej...
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 102 / 5 / 0
Hej. Jest tutaj jakiś opiowraki z łodzi?
  • 438 / 110 / 0
@sclero2014, @adverse To wszystko zależy od tego jak dobre maki potrafi się znaleźć. Te lepsze są aktualnie na tyle dobre, że wolę ich kilogram niż 200-300 mg majki p.o.
  • 2807 / 364 / 0
15 listopada 2020WiedzaRadosna pisze:
@sclero2014, @adverse To wszystko zależy od tego jak dobre maki potrafi się znaleźć. Te lepsze są aktualnie na tyle dobre, że wolę ich kilogram niż 200-300 mg majki p.o.
Dzieki za info ! Ja jestem na 700-900mg Majki p.o plus inne opio niestety ...
  • 29 / 4 / 0
Siema, siema za niedługo niespodziewanie wpada do mn troche mst 30. Moje jedyne doświadczenie to koda brana kilkanaście razy w dawkach zazwyczaj 150mg+alko (XD) czyli 0 tolerka. Chce zarzucić p.o.
ile mg powinno być gicik i zetrzeć otoczkę, skruszyć i połknąć ta?
Zastanawiałem się jeszcze nad wciągnięciu kichawą - jak przygotować, jaka dawka i jaki +/- lin wyjdzie?
  • 358 / 73 / 0
zdjąć, bez sensu to wciągać
Nic mnie nie wzmocniło tak jak bycie biednym i na zwale.
  • 2116 / 630 / 0
Zetrzyj otoczkę, 30tki są malutkie rozmiarowo. Nie zapchaj sobie kinola wypełniaczami. Rozważyłabym POWAŻNIE podanie per rectum (najlepiej się wchłania zaraz po iv przy niezapchanych jelitach) bo nominały mniejsze od setki słabo się przerabiają, plus nie polecam przekraczać bariery igły mimo wszystko, potem już inaczej nie będziesz brać. @KZK

Ile mg? Echh, to wszystko w FAQ. Przy IV i biodostępności 100% poleca się 20-40mg, oralnie jest o wiele mniejsza bo coś koło 15-20% na pusty żołądek i to max więc łatwo obliczyć - acz wyrabia się z czasem o kilka procent w górę. AUC podania, czyli 'krzywa doznań' jest natomiast zupełnie inna, przy IV gwałtownie pikuje w górę i w dół, przy innych podaniach jest bardziej stonowana. W nos i do papy, moim zdaniem, to marnowanie. Każdy na początek myśli, że jego to nie wciągnie i nie musi myśleć o kosztach per dawka.

Zaczęłabym od mniejszej niż wychodzi z obliczeń i zobaczyła jak się czuję z histaminą i tym wszystkim, ewentualnie potem dorzuciła jeśli zaczęłabym od niższych widełek. Jeśli anal, to odpowiednio zmniejsz dawkę bo naprawdę to najlepsza droga zaraz po dożylnej i niektórych morfina łatwo robi. Dorzucić zawsze możesz, odrzucić - nie. To nie do końca tak, że morfina to ileśtam mocniejsza kodeina, różnica jest duża.

Nie szalej z miksami depresantów na pierwszy raz, doświadczenie masz malutkie. Ja bym też zastanowiła się, czy warto z tak małego doświadczenia wskakiwać od razu na morfinę, po drodze z fajnych rzeczy masz jeszcze dihydrokodeinę i PST (dla świeżaka niektóre obecne serie są naprawdę okej), tramadol też niektórzy chwalą i łatwo dostać.

Niezależnie od tego, czy będzie anal, oral czy kinol, odczekaj trochę zanim podejmiesz decyzję o ewentualnej dorzutce. Tak z 15-30 minut zależnie od drogi podania. Nie odrzucaj od razu drogi tylnej, bo biodostępność jest o wiele większa (jak przygotować roztwór? tak na 10ml ciepłego roztworu dokładnie jak do iv, jedynie filtracja nie musi być dokładna albo i wcale, zmyć, rozkruszyć, wymieszać i ładować), a ujowo byłoby zepsuć sobie pierwszy raz z majką. To stety albo niestety jedno z najprzyjemniejszych doznań ever.
Przedawkować jeszcze gorzej. A na poprawianie alko i prochami i tak przyjdzie czas szybciej, niż pewnie sądzisz.

Kilka wykresów, na wzór nie zwracaj uwagi, to nie nauka ścisła.
jcph676-fig-0002-m.jpg
tL5UxIDp-PcF1t8SPnyPPA.jpg
Bioavailability-IV-versus-oral.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 29 / 4 / 0
Dzięki wielkie @Jamedris
A wiesz może jaka jest biodostępność nosem?
  • 549 / 179 / 0
Moim zdaniem nie ma sensu się bawić we wciąganie, to sztuka dla sztuki przy mst a wchłonie się niewiele więcej niż przy PO a mniej niż przy P.R. PO bym dała na pierwszy raz dla osoby bez tolerki max 60mg, rozgryzione i popite ciepłym powinno coś tam smyrnąć. PR 30mg, w kinol jak już się na to napaliłeś (-aś?) to też takie 30, 40mg, można dorzucić po godzinie jak będzie za słabo, ale jest ryzyko mdłości i wymiotów dość duże.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jak służby rozbiły kokainowy szlak z Kostaryki do Europy?

Międzynarodowa operacja o kryptonimie „Purga-Calipso Guanacaste”, koordynowana w Europie przez Europol i prowadzona równolegle przez kostarykańską Policía de Control de Drogas, hiszpańską Guardia Civil oraz portugalską Polícia Judiciária, zlikwidowała szlak przerzutowy, którym od 2019 roku trafiały do Europy setki kilogramów kokainy ukrytej w mrożonym proszku juki i kontenerach z owocami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.