W styczniu wziałem połowę tabsa ecstasy (w tej połówce chyba jakieś 110 mg). Sam ważę 90 kg. I wypiłem meeeega dużo alkoholu. Wiem głupota. Zerwałem film. Ostatnio zaobserwowałem u siebie arytmię serca (EKG potwierdziło). To jest możliwe by taka jednorazowa akcja spowodowała taką przewlekłą arytmię?
08 października 2020dajmon pisze: Konkrety. Jaka to arytmia?
08 października 2020ZX pisze: Jak w weekendy to spoko, ale ile dokladnie weekendowo wypijasz? Ziola wlasciwie nie palisz to znaczy ile wypaliles w tym roku? I papierosow tez? MDMA raczej nie powoduje, ze twoje serce jest zdrowsze, a i mozg takze.
Fajek w całym życiu wypaliłem może z 30?
Zioła w całym życiu może z 15 g? ;)
Ectasy wziąłem tylko raz, w postaci połowy tej tabletki. Byłem wśród znajomych. Fazę miałem raczej klasyczną (chyba) - przyjazne nastawienie, uśmiechnięty, pobudzony ale jednocześnie bez jakiejś chęci skakania etc. Mieszałem to mocno z alkoholem.
Stąd właśnie pytanie, czy taka jednorazowa akcja mogła skutkować odległym w czasie wystąpieniem migotań przedsionków, arytmią serca. W internetach sporo piszą o tym, że niektóre substancje psychoaktywne są bombami zegarowymi...
08 października 2020dajmon pisze: Co ma do tego konsultacja neurologiczna? Masz to EKG? Jak tak, to pokaż. Jeśli arytmia jest o pochodzeniu zatokowym, to powinieneś się cieszyć. Pewnie masz jakieś pospolite dodatkowe pobudzenia nadkomorowe. Jeśli byłoby migotanie przedsionków, to rodzinny by rozpoznał.
EKG było robione w południe i właściwie zdziwiłem się wówczas, ze lekarka coś z niego zobaczyła, bo sam nie czułem wówczas dziwnego bicia serca - ona stwierdziła jakieś odchylenia lekkie.
Natomiast problem mam zwłaszcza wieczorami i w nocy. Wtedy wyglada to tak, że serce potrafi bić powiedzmy raz na sekundę, a nagle mam z dupy trzy mocne uderzenia w ciągu jakiejś połowy sekundy. Prawdopodobnie Holter pokaże to wszystko...
Anyway, chodziło mi o to, czy taką jednorazową akcją ze stycznia, jak ta, która opisuje wyżej mogłem sobie to wszystko wywołać
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.