Substancje psychoaktywne, których działanie polega na osłabieniu transmisji bodźców zewnętrznych do mózgu.
Więcej informacji: Dysocjanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 594 / 35 / 0
Ja stosowałam difke antydepresyjnie, tyle ile wejdzie na zapałke raz na tydzień i powiem wam że pomagało nieźle. A na większej dawce lubiłem anime oglądać albo spacerować lekko zdysocjowany :3
  • 119 / 8 / 0
Oczywiście, że da się wyjść z opio. Sam tego dokonałem tą substancją i żadne inne dyso nie robi tego tak pięknie. A przynajmniej żadne, które dane mi by testować.
  • 5 / 1 / 0
Pomimo nieograniczonego budżetu i dużego zaangażowania oraz poświęcania na ten szczytny cel wiele energii, nie udaje mi się nigdzie odnaleźć difenidyny.
Nikt jej nie produkuje, nikt jej nie sprzedaje, nigdzie nie jest już dostępna.

[*]
  • 420 / 43 / 0
@Arcanix
Jakiś czas temu widziałem ją u jednego europejskiego vendora, ale faktycznie teraz została tylko jej wersja metoksy. Trzeba czekać XD
Uwaga! Użytkownik vlkodlak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.