Sam przeżyłem odstawkę CT etizolamu.
alpra to jedno z najgorszych benzo do nałogu, bo krótki ma czas półtrwania.
Polecam Ci ściąć dawkę, diazepamem.
Idź do lekarza i powiedz mu, że odstawiłaś alpre i niech przepisuje rolki.
Polecam CI zapoznać się z pregabaliną.
Uzależnia nawet w dawkach terapeutycznych. Prawdą jest natomiast że usuwa objawy odstawienne od benzodiazepin, dlatego najlepiej nie bierz jej dłużej niż dwa tygodnie, choć po takim czasie też możesz mieć jakieś lekkie lęki.
Dopisane później: przeczytałem od początku o co chodzi. Jeśli tylko to Ci dokucza ( choć nie wiem czy dobrze to sobie wyobrażam, może to straszniejsze niż myślę?) to ja bym nie ryzykował długiego zażywania pregabaliny nawet w dawkach terapeutycznych, bo ona po odstawieniu już nawet po miesiącu potrafi dać objawy odstawienne. Uzywalbym natomiast tej pregi doraznie, wtedy gdy złapią Cię jakieś lęki, nie częściej niż 2 razy w tygodniu.
Co do tego czy te drżenia i zawroty głowy możesz mieć jeszcze od benzo pomimo że odstawiłas je 5 miesięcy temu, to istnieje taka możliwość, ale nie jest to pewne.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.