Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Depresja zaburzenia snu.
  • 1229 / 181 / 0
A nie myślałeś o zmianie leku? Jest masa lepszych i bezpieczniejszych środków na sen, które również mają zastosowanie antydepresyjne w przeciwieństwie do chlorprotyksena. Na przykład trazodon, mirtazapina czy mianseryna. O wiele bardziej przyjazne dla organizmu i psychiki niż chlorosyf, który moim zdaniem może pogłębić depresje
  • 1599 / 47 / 0
Kiedyś próbowałem coś innego na sen ale tylko po chrloprotixenie mogę zasnąć na wet po klozapolu mi się nie udawało.
  • 1983 / 209 / 0
W szpitalach często podają chlora na sen. Jednych ścina, a drugich nie rusza. Mnie nigdy nie ruszało.
Take DXM and Be Happy
  • 16 / 4 / 0
Mi jakiś czas temu lekarz przepisał to cudo na sen razem z opipramolem, ale tylko się po nim wierciłam na łóżku, a jak w końcu udało się zasnąć to miałam mega koszmary więc o wyspaniu się też nie było mowy. Zrezygnowałam i nie brałam.
Ale wczoraj wzięły mnie lęki i coś mnie podkusiło. Wzięłam koło 21 2x15mg. Myślałam, że mnie otumani i na tym koniec. O 22 już ledwo wtoczyłam się na piętro. Ścięło mnie momentalnie, do tego stopnia, że w nocy miałam problem, żeby dojść do toalety, a rano nie mogłam zwlec się z łóżka. Ba, teraz jestem jak zombie, nieprzytomna. Wzięłam jakieś pobudzacze, ale nogi nadal jak z waty, oczy nieprzytomne.
Nie wiem czy miałam wczoraj gorszy dzień, czy coś mi się pozmieniało, że lek, który wcześniej mogłam w dzień łyknąć i nic, zadziałał jak zolpidem po dwumiesięcznej przerwie od stosowania.
  • 1229 / 181 / 0
Byłem największym wrogiem tego leku i go nienawidziłem, ale przyznaje że jednak daje rade. wraz z mirtazapiną pozwala mi jako tako funkcjonować bo nie mam benzo a mam lęki alkoholowe i w chuj niskie samopoczucie, dzięki tym dwóm lekom mogę czuć się jako tako normalnie. Zwracam honor dla chlora
  • 3245 / 624 / 0
Ja muszę odstawić kawę, bo rodzinny nie przepisał mi chlorprothixenu, który zamówiłem a nie miał go w autoryzacji od psychiatry z pieczątką, a ja powiedziałem prawdę pielęgniarce telefonicznie że doktor z przychodni mi odstawiła chlorpr. ale nie mogę zasnąć bez tego, ale miła niespodzianka w postaci propranololu 40mg, dobrze że energy drinki te lepszejsze mam opanowane, ale jak przesadziłem z kawą, to nawet po wieczornej olanzapinie przesuwałem ściany i biegałem po suficie......wystarczyła 50tka chlorpr. i udane płynne kimono było zapewnione...dla mnie jedynym ubocznym skutkiem była przymusowa gastrofaza i to często.

czasami mam wrażenie że magiki z przychodni naprawdę wiedzą więcej i widzą więcej niż nam się wydaje, pozostaje nam im zaufać.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1670 / 306 / 0
Pierwszej nocy mojego pamiętnego pobytu w psychiatryku podali mi to, niby na sen i uspokojenie. Łeb mnie tylko rozbolał i spać nie mogłem, do tego straszna pustka w głowie po tym. Na szczęście więcej mi tego nie dali, mówiłem, że nie chcę żadnych antypsychotyków.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 16 / 4 / 0
A ja mam w chwili obecnej zolpidem, chlor i pregabalinę. Ostatnio pocisnęłam wszystkim z tym , że pregabalinę podniosłam dwukrotnie. Spałam do 11 i nie mogłam wstać. zolpidem to nie był, bo on mnie wybudza koło 3. Chlorprotixem ścina mnie z nóg ale bez przesady. Czy o mogło być 300mg pregabaliny.

A i jeszcze jedno... Zależy mi na barwnych snach... Co polcacie???
  • 1599 / 47 / 0
A ja chroprotixen stopniowo zastąpiam melatoniną lepiej się śpi i w dzień czuje więcej energii byłem na dawce chroprotixenu 100 mg noc, a teraz jestem na dawce 85 mg noc już jestem na takiej dawce 7 dni i od dwóch dni mam więcej energii.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.