Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
09 sierpnia 2020UJebany pisze: Jakoś mam tak, że jak wypije za dużo browarów to zamula a po wódce jestem pobudzony - puszczają lejce, robię się z deka agresywny, zagaduje przypadkowe laski.
Obecnie nie odczuwam żadnej przyjemności z picia alkoholu. Jakoś w dniu wyborów wypiłem ćwiartkę wódki i kompletnie mi to frajdy nie sprawiło. Zrobiłem się tylko senny, położyłem się, zasnąłem, a jak się obudziłem zero kaca.
Nie wiem, o co chodzi. Co może być przyczyną? Rozjebane GABA? Jakoś przez półtora roku żarłem klony, ale nie dużo. Odstawiłem w styczniu. Nie tak dawno, zeżarłem 5mg alpry i było przyjemnie. Pytam z ciekawości, nie zamierzam chlać i w sumie jest mi obojętna ta euforia.
Pozdrawiam walczących z nałogiem i tych co mają wyjebane!
09 sierpnia 2020UJebany pisze: Jakoś mam tak, że jak wypije za dużo browarów to zamula a po wódce jestem pobudzony - puszczają lejce, robię się z deka agresywny, zagaduje przypadkowe laski.
Scalcie proszę, trochę przegiąłem z benzolami dziś, pardon
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.