Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
04 lipca 2020NERV pisze: Też mi się tak wydaje, że nic u niej nie ogarnę. Chodzę na NFZ, leczę sie u niej na CHAD od 2016 roku, wcześniej przez chwilę miałem wklejony 'lekki epizod depresyjny/bezsenność'. Teraz na CHAD mam tylko przepisaną lamotryginę, bo powiedziałem, że neuroleptyków nie będę łykal skoro nie mam na tą chwilę psychozy i do manii mi również bardzo daleko. Chciałbym dostać lorazepam lub diazepam, ale wiem, że z tym drugim może być ciężko. W sumie to cokolwiek by mnie ucieszyło.
04 lipca 2020MontBlanc9999 pisze: benzo to nie cukiereczki... kase ktora wydajesz na 1 prywatna wizyte i dostajesz 1 paczke to wydaj na jakies normalne dragi... ;) za 20 moze sie nie pobawisz ale za 100 czy 150 to cos juz troche dostaniesz (nie wiem co tam lubisz) i prawie bankowo mniej uzalezniajace to bedzie...
Nie wiem, może faktycznie coś jest w tej plotce, że ci prywatni częściej kumają o co chodzi i nie chcą wydawać.
Pozdro.
Taki papier jest bardzo przydatny, bo po 1 lekarz zdaje sobie sprawę z tego że skoro pacjent jest wjebany to już "po ptokach" i chociażby miał się po tę receptę udać do najgłębszych otchłani piekielnych to i tak ją zdobędzie. Kolejna sprawa, że nagłe przerywanie brania bzd wiąże się z zagrożeniem życia i to też doskonale wiedzą. No i lekarz mając na papierze, że pacjent trafił do niego już wjebany jest bardziej skłonny pisać większe ilości, bo w razie czego ma podkład że to nie on doprowadził do uzależnienia pacjenta.
Wiadomo, że najlepiej nie mieć w ogóle czegoś takiego i nie potrzebować tych cuksów szatana. Ale jak ktoś już jest wjebany i wszystko mu jedno + taki papierek posiada to chyba najlepsza opcja na zdobywanie benzo.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.