Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 399 / 0
@kupagowna6 - jeden gr. kofeiny to 2-3 puszki energetyka 250ml, a kawę lubię mocną, mam dużą tolerkę, staram się ograniczać, zwłaszcza przy upałach na dworze
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 548 / 90 / 7
@spider321 kalkulator Ci sie spierdolil.
Redbull ma 32mg kofeiny na 100ml, czyli 80mg w 250ml puszce.
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 399 / 0
@kupagowna - rację masz! :alergia: , fakt --gram to 1000mg, a nie 100... %-D :zombie: :zombie: :zombie: :zombie: :zombie: ,
racja, to ja nie przekraczam 100mg, 150mg dziennie/150mg lub więcej - to przy jakimś wyczerpującym zajęciu fizycznym(i nie przy takich upałach na dworze), pozdro
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 548 / 90 / 7
@spider321 dlatego pisalem ze gram to duza dawka haha.
Ale 100mg to raczej przekraczasz, bo jedna kawa ma ok. 60-80mg.
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 909 / 0
A czarna herbata Earl Grey ile mg kofeiny zawiera ?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1180 / 399 / 0
31 lipca 2020kupagowna6 pisze:
@spider321 dlatego pisalem ze gram to duza dawka haha.
Ale 100mg to raczej przekraczasz, bo jedna kawa ma ok. 60-80mg.
tak; będzie gdzieś dzienna granica rzędu 150-200mg kofeinki , muszę sobie yerba mate zamówić i spróbować
  • 548 / 90 / 7
31 lipca 2020UJebany pisze:
A czarna herbata Earl Grey ile mg kofeiny zawiera ?
Nie wiem ale duckduckgo mowi ze nie duzo.
Ogolnie im dluzej parzysz, tym wiecej kofeiny, ale raczej nie martwilbym sie o kofeine w herbacie, chyba ze pijesz czarna herbate, albo duzo kawy czy energetykow.
  • 163 / 10 / 0
Drodzy forumowicze, mam nadzieję, że i tym razem ędę mógł na was liczyć 😀 mój ulubiony mix pseudoefedryna + kofeina. Ale mam problem - po kofeinie odczuwam niepokój, w sensie już jakby lęk. Po samej pseudoefedrynie nie mam czegoś takiego. Jak pozbyć się tego niepokoju po wypiciu kawy? Kawa wzmacnia działanie pseudoefki. Mam w domu dostępny Afobam 0.25mg i rolki 5mg. Ile wziąć, żeby nie zbić pobudzenia a jedynie ten niepokój?czy to w ogóle osiągalne? Czy 0.25 alpry styknie? Liczę, na szczerą pomoc :)
  • 548 / 90 / 7
Sprobuj suplementacji l-teaniny do kawy.
  • 163 / 10 / 0
Czyli kawę popić jakąś dobrą zieloną herbatą? Z rana też piję czasem melisę, ale to zależy od dnia - czy potrzebuję relaksu, czy porządnego kopa do pracy 😃
ODPOWIEDZ
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.