Apteki , Słońce , biała heroina .
Kto sie zemną zgadza ?
Oprócz zioła, bo to wiadomo-na papierku do 30 gram na własne posiadanie,
a inne rzeczy? Kiedyś chyba grzybki jeszcze były legalne...
salvia, powojowate, Gałka muszkatołowa...skoro nawet w polsce pełen legal to w kraju niderlandów chyba nie może być inaczej?
a MDMA, LSD? Jakiś problem ze zdobyciem tych środków i co grozi za ich posiadanie?
I jeszcze coś-opiaty w formie medykamentów, mam na myśli kodeinę, tramadol. W jakich lekach można je dostać i czy są to środki na receptę czy może tramal w holandii można wykupowac hurtowo jak u nas acodinki? Czyli pytanie o rozwój holenderskiej farmacji.
No kurwa, nie wierzę żeby po tak licznej emigracji polaków do zachodniej europy nie było to ani jednego ćpaka który zakwaterował się w holandii mogąc podzielić się relacją na gorąco...
PanKalahan pisze: Dla amatora benzo - USA, UK i Commonwealth czyli tam gdzie grają w rugby, iSRAel.
+ Grecja gdzie jest chyba bez recepty?
Odświeżam temat, bo myślę że jest tu jeszcze wiele do powiedzenia/napisania. Świat nie zawsze wygląda tak jak by się chciało ale można chociaż wybrać miejsce bliskie ideału. Tam mój dom gdzie czuję się jak w domu.
Take me down to the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Take me home (Oh, won't you please take me home)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.