Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 853 / 56 / 0
23 lipca 2019OnlyReading pisze:
Hej,

Sluchajcie lece z panna na Lanzarote. Jak to jest z tymi klubami? Czytalem co nie co, ale nie wiem - czy sam dowod osobisty im wystarczy, czy wymagaja paszportu? Czy w momencie zakupu i palenia w takim klubie moze tylko jedno z nas sie zarejestrowac?
Chodzi Ci o CSC?.
Ogólnie w Hiszpanii są rożne zasady.Tylko dla localsów, też dla turystów(w niektórych za darmo, w niektórych trzeba zapłacić byś został został zarejestrowany) ,paszport raczej zbędny, dowód musi być. W Alicante np tak miałem ,że musieliśmy się rejestrować(mejlowo) dzień wcześniej.Nie dało się tak wejść 'od kopa'. Po przyjściu ,w 'recepcji' czekała lista gości, którą trzeba było podpisać, podając godzinę wejścia , wtedy magiczne drzwi otwierały się i można było sobie ulżyć;). No i jeśli 2 osoby chcą wejść, dwie muszą być zarejestrowane.
  • 7 / 1 / 0
@gbu Si, chodzi o CSC. Juz do jednego pisalem i „rejestrowalem” sie mailowo. Dostalem tylko odpowiedz, ze jak bede na miejscu to mam pokazac im maila, na ktorego mi odpowiedzieli i wszystko plus minus ogarniete mam.

Jeszcze pytanie jak z wynoszeniem staffu z takiego miejsca? Bez przypalu do kielni, czy sie czepiaja?

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 853 / 56 / 0
Jak już wejdziecie to normalny coffee shop. Jest menu, ceny ,wszystko z wagi. Pewnie można wejść, kupić i wyjść ale na pewno dobrą regułą jest kupić sobie coś do picia, skręcić blanta i posiedzieć sobie. Najpewniej będzie fajny komfort - sofy, fajna muza i dobre towarzystwo.
  • 7 / 1 / 0
O wlasnie @gbu a orientujesz sie jak to wypada mniej wiecej cenowo? Jaki jest „rozstrzal” cen?

Dzieki serdeczne za pomoc.
  • 853 / 56 / 0
Nie jestem w tym ekspertem ale myślę że od 5 do 15 euro, nie więcej.Tani ale dobry staff można dostać od małolatów latających z towarem, tyle że z nimi to trzeba się trochę pobawić. Wyśmiać ich pierwszą cenę, oczywiście dobrze oglądnąć co mają i walnąć swoją cenę, zazwyczaj o połowę mniejszą;) , ale jak jest CSC to oczywiście lepiej dać więcej i palić to co chcesz a nie to co Ci przyniesie małolat.
  • 7 / 1 / 0
@gbu dzieki raz jeszcze za fachowa pomoc! :) mam nadzieje sprobowac kilka roznych odmian i moze haszu :)
  • 144 / 12 / 0
Siema!
W te wakacje planuję ze znajomymi wczasy w Hiszpanii w Lloret de Mar i mam kilka pytań.
1. Czy będę miał problem z kupnem drugs'ów (głownie mnie interesuje zioło, emka i LSD) będąc kolesiem nie wyglądającym jak ćpun i znając tylko angielski?
2. Jak z cenami powyższych substancji?
3. Czy są jakieś konkretne miejsca gdzie mogę szukać miłych panów (raczej pytam o miejsca na świeżym powietrzu bo po klubach nie przepadamy chodzić)?
4. Jak zmniejszyć prawdopodobieństwo ewentualnego wyjebania mnie czy to na ilość czy na jakość?
  • 87 / 2 / 0
Jak wygląda sytuacja na Teneryfie ? W Playa de las americas,costa Adeje, idzie coś ogarnąć? mj podejrzewam,że łatwo,a jak z innymi rzeczami ? :pacman:
  • 58 / 13 / 0
Byliśmy ekipą rok temu w Loret. Od murzynów wzięliśmy dwa razy zioło, było bardzo spoko. Dwa razy tez wzięliśmy koks, wagowo wyjebani zostaliśmy. Jakość koksu niestety tez była kiepska. Może trafiliśmy w zły okres :D trochę żałuje ze nie spróbowaliśmy w Barcelonie koko ogarnąć bo tam podobno lepiej.
  • 144 / 12 / 0
@mlodyraja a jak z ceną tego tematu
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.