Jakieś 70 - 80% z tego co on napisał pokrywa się również z moją sytuacją :P
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
W ogole ktos zna dedykowane leki na to nomen omen "zaburzenie" ?
"Rutyna to rzecz zgubna "
Nie ma na to leku, zresztą nawet nie wiem, na jakiej zasadzie miałyby działać. Te osoby dosłownie składają się z emocji, tylko na nich bazują. Nie mogą "przeskoczyć" na racjonalne myślenie i podejmowanie decyzji na podstawie trzeźwych osądów, bo u nich nie zachodzą takie procesy myślowe. Żeby wyleczyć dorosłego bordera, trzeba go dosłownie stworzyć jako człowieka, wypracować z nim wartości, których będzie się trzymał w życiu i jest to proces kurewsko trudny
23 maja 2020Retrowirus pisze: tej, czy stabilizatory na bordera cos by pomogły?
W ogole ktos zna dedykowane leki na to nomen omen "zaburzenie" ?
Z 4 lata temu magiczka jako stabilizator wypisała mi karbamazepinę ale to ciężki kaliber i nie chciałem jej brać.
Dosłownie takie pasożytnictwo na poziomie emocjonalnym.
Zastanawiam się kto w efekcie ma gorzej... border czy jego partner.
I mogłem już sobie wywróżyć, że to jest niemożliwe bez niej..."
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.