uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 12631 / 2442 / 0
Może tak zostać. Wszystkie pierwiastki są dobrze przyswajane w takim pH.
  • 27 / 2 / 0
A kiedy wrzucić Panny na spota ? Dzisiaj mają 14 dni. A i ziemia w workach strasznie długo trzyma wodę, czy mam się jakoś obawiać czy raczej cieszyć z tego, że nie będę musiał tam często chodzić?
  • 12631 / 2442 / 0
0.3 L ziemi dla 14 dniowych roślin to stanowczo za mało i w zasadzie to już powinieneś przenosić : )
Temperatura nad ranem nie spada już tak nisko, a w dodatku masz szklarnię. Ja bym przesadzał najdalej jutro.

To, czy się będziesz cieszył z faktu długiego trzymania wody w workach będzie zależało od pogody : )
  • 27 / 2 / 0
Co masz na myśli mówiąc, że będzie zależało od pogody? Coś się może spierniczyć?
  • 27 / 2 / 0
Luźno, generalnie głównym zadaniem worków miało być zabezpieczenie przed Predatorem wśród owadów Turkuciem Podjadkiem który raczy się w kosztowaniu korzonków młodych sadzonek niczym wytrawny koneser wina nie pogardzi czymś co czuje poraz pierwszy.
  • 404 / 40 / 0
Jak ktoś chce dobrze kontrolować PH to najlepiej szarpnąć się np na:

Growth Technology pH Down 250ml - na obniżenie pH

Są takie podobne produkty na wrost PH

To pozwoliłoby na pełną kontrole ph

Niestety trzeba chyba zainwestować,żeby mieć 100% kontroli.
  • 12631 / 2442 / 0
W pierwszej kolejności trzeba pH zmierzyć, żeby obrać właściwy kierunek modyfikacji.
Na outdoorze zwykle po jakimś czasie pH spada - deszczówka ma raczej kwaśny odczyn - 6, czy nawet mniej. Do tego nawozy też obniżają z czasem odczyn ziemi.
Bardzo popularną metodą podbijania pH jest Cal Mag. W marketach nie widziałem, ale na pewno jest do kupienia w necie.
Alternatywnie można użyć dolomitu, który właściwie też zawiera Wapń i Magnez.
  • 27 / 2 / 0
Czyli później będę i tak musiał dolomitu dorzucić?
  • 12631 / 2442 / 0
Niekoniecznie. Spadek pH może być nieznaczny. Ja nigdy go nie sprawdzałem / regulowałem i większych problemów nie było.
  • 27 / 2 / 0
No i spoko Francja elegancja, a mogę się jakoś dowiedzieć kiedy automaty przechodzą z Vega na kwitnienie?
ODPOWIEDZ
Newsy
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.