Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 60 / 7 / 5
Cześć spotkałem się ze stroną zajmującą się telemedycyną.
Umówiłem się na wizytę i po chwili rozmowy otrzymałem od uprzejmego lekarza garstkę benzo oraz hydroxyzyne.
I moje pytanie brzmi:
Czy każdy następny lekarz widzi poprzednie wizyty(przebieg rozmowy, recepte, z jakim lekarzem)?
Wydaje mi się że tu również powinna występować tajemnica lekarska ale dla upewnienia wole sie zapytaćl.
Oraz czy korzystaliście z takich usług i co udało się wam wyciągnąć?
Thinking isn’t going to get us anywhere.
  • 60 / 7 / 5
Nie widzą. Można chyba korzystać do woli na każdy temat
  • 1974 / 524 / 0
Czy mogę się połączyć przez telewizor?
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 648 / 63 / 0
Moj znajomy ostatnio w taki sposob wyrwal mst 100mg 1paczke
  • 60 / 7 / 5
Dobra jednak widzą, przy próbie wzięcia 3 raz innego leku konował się zaczyna spinać.
  • 100 / 24 / 2
Ja trafiłem na prywatną psychuszkę, która nie chciała wypisać mi wenlafaxyny bo w jej systemie byłem kiedyś na esci. Kazała mi czytać cały wypis ze szpitala. Kurna wielki problem i 40min rozmowy o głupie 2 paczki venla i 4 paczki po tabsów 28 pregi
  • 15 / 2 / 0
E wypadku telewizyty albo online, mówimy tak, niestety znalazłem się w kropce ponieważ lekarz który mnie leczył od dawna, zakończył praktykę, zostawił zapas na 90 leków na me schorzenia i szukałem specjalisty aczkolwiek niestety aktualna sytuacja z pandemia nie pozwala nawet karty wyciągnąć z przychodn
Nie przeginamy z lekami zaburzenia psychiatryczne osobno z bólowymi.
I lekarz nie ma wglądu do informacji chyba że mu udzielisz za pomocą portalu. Wiem że znany lekarz ma własną platformę przez którą wystawiają recepty i tam trzeba wiedzieć jak wykminic lekarza czy używa systemu znany lekarz czy swojego. Jak swojego to ok
Jak ich to ma wgląd w wizyty poprzednie
  • 1189 / 139 / 0
Czy wypisują tramal i ile można na raz wziasc?
  • 2807 / 364 / 0
Ja jak dzwonię mowie jakie leki chcę i za godzinkę podają kod do odbioru i załatwione: )
  • 101 / 26 / 0
Dostajecie normalnie leki narkotyczne/psychotropowe bez przedstawiania historii choroby? Nie mówię tu o jakichś słabych benzodiazepinach typu klorazepat, tylko na przykład o klonazepamie czy DHC.

W ogóle dobrą opcją jest zarejestrowanie się do POZ do placówki telemedycznej. Nie chcę reklamować żadnej, ale z tego co widziałem jest co najmniej kilka. Osobiście i tak w ogóle nie korzystałem z lekarzy pierwszego kontaktu na NFZ, a teraz mogę załatwić wiele spraw bez wychodzenia z domu.

Na przykład dzisiaj miałem ochotę na tramal, więc napisałem lekarce o tym, że w dołączonych do mojego konta plikach ma wypis ze szpitala i jeszcze wypisała mi na 30% :)
Uwaga! Użytkownik klejzgoryla nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.