Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 1180 / 399 / 0
^^ pogody nie sprawdzisz na pół roku, sprawdzalność wynosi 50%, w tamtym roku i temperatura była wysoka i z deszczem nie było tak źle(w czasie braku opadów trzeba podlewać roslinki), nie było zimy praktycznie, zobacz jaki marzec jest zmienny. Może być tak, że roslinki posadzisz, a w maju "zimna zośka"-to sa dni 12-14 maja przymrozi i po roślinkach, może być gradobicie, albo nadmiar deszczów-, ale wiesz- tego się nie przewidzi.
Jak ogarniesz dobrą miejscówkę i bedziesz się tam pokazywać raz na tydzień - to powinno być oki. Radziłbym bym Ci posadzić roślinki np na dwóch miejscówkach- gdyby tak się zdarzyło, że jedną np by Ci ktoś okradł - to będziesz mieć jeszcze drugą. Co do sytuacji z tym, że ludzie siedzą w domach, to myślę, że na plus dla rolników. Przejżyj kilka potencjalnych miejsc i dopiero zdecyduj, - weź pod uwagę - jak daleko sa zabudowania, jak daleko jest jakaś woda, weź pod uwage dojazd(będziesz tam musiał troche czasu spędzać) i wiadomo - nigdy nie rób spota na terenie lasów państwowych.
A co do pogody - trzeba być optymistą
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2636 / 555 / 0
@spider321 Czemu nie na terenie lasów państwowych? Na prywatnych terenach chyba częściej ludzie łażą.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 260 / 22 / 1
Ja niedaleko siebie mam las prywatny gdzie chodzą wszyscy grzybiarze z okolicy wiec myślę że to zależy tylko od położenia a nie od tego czy las jest państwowy czy prywatny.
  • 180 / 11 / 0
nadalby sie florovit na caly cykl uprawy ?
  • 12495 / 2425 / 0
Może być też tak, że pozostanie tylko indoor. Chile wprowadziło dziś bezwzględny zakaz wychodzenia z domu. Godzina policyjna i o 22 wyją syreny w całym Santiago (i reszcie kraju).
Robi się dramat - mam na myśli Polaków, którzy utknęli tutaj, bądź Argentynie, Boliwii, Peru, Brazylii. W polskich mediach mówią w ogóle o nich?
  • 1180 / 399 / 0
nic nie mówią Panie Jezu
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12495 / 2425 / 0
Bo to dla nich niewygodna informacja. To jest przecież w dużej części ich wina, bo jeszcze 2 dni przed wprowadzeniem ograniczeń, morawiecki owym zaprzeczał.
Ciekawe, jak będzie wyglądał outdoor 2020...
  • 3215 / 416 / 0
Liczę, że policja (i Ci jebani grzybiarze) mogą być na tyle zajęci kwestiami około-wirusowymi, żeby mniejszą uwagę przykładać do marihuanowych krzaków poukrywanych na nieużytkach
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12495 / 2425 / 0
Może tak być, ale równie dobrze mogą wprowadzić całkowity zakaz poruszania się. Wtedy będzie potrzebna dyspensa od policji, a konieczność podlewania krzaków to słaby powód : D
Mam nadzieję, że szybko się to uspokoi i uda się wrócić najpóźniej na początku maja, bo inaczej sezon mam z głowy.
  • 2714 / 512 / 0
Teoretycznie już teraz możesz wychodzić jedynie do sklepu, apteki, pracy lub załatwiać sprawy niecierpiące zwłoki, tak więc argument o krzakach na chwilę obecną również może nie przejść %-D
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Zablokowany
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.