Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2198 / 715 / 0
Mi się wydaje że przez prostszy skłąd tabletki i sposób przeróbki przy sevredolu masz mniejsze straty w porównaniu do MST (albo zasranych doltradów które po przeróbce można jedynie wypić z sokiem, bo podać taki syf iv to aż strach), więc po części jesteś na dobrym tropie. Jest to pośrednio związane z tym że to tabletki instant release.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 2429 / 579 / 155
13 lutego 2020KemeR pisze:
Też zauważyliście, że przerobiony do iv Sevredol ma jakby większą moc przy wejściu? Może to właśnie przez to, że jest o natychmiastowym uwalnianiu?
Choć nie wiem, jak jest z MST, tam to uwalnianie spowalnia otoczka, czy to zdanie to akurat brednia?
Większe wejście nie, ale czuję, że mniej tracę przy przerabianiu - to fakt. Łatwiej przefiltrować, chociaż unikam grzania Sevredoli i.v., nie chcę sobie kabli talkiem niszczyć (talk w tabsach jednak zniechęca do i.v…).
Przy MST problem raczej nie jest w otoczce, a w wypełniaczach warunkujących przedłużone uwalnianie. Tym bardziej że otoczkę zresztą zawsze zmywam przy przerabianiu (taki protip masz też tutaj w FAQ morfinowym).
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2198 / 715 / 0
Talk nie tylko odkłada się w żyłach ale również w płucach. Ot taka ciekawostka na dzisiaj. Inna ciekawostka że nigdy w życiu nie miałem problemów z żyłami, pirogenów, ropni przy waleniu hery. Za to przy tabsach (maja, oksy, tram, bupra) się zdarzały.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 0 / / 0
Jak dozować morfine w tabletkach? Ile mg na 1 raz?
  • 2198 / 715 / 0
Masz w FAQ wszystko. Dosłownie na początku strony bo to przypięty temat. Poza tym dajesz zero info o tolerancji na opio, lekach jakie bierzesz, drodze podania, jakie tabsy masz do dyspozycji. Czego oczekujesz? Że ktoś z działu o dysocjantach albo sajko przyleci i ci wywróży? Sorry, ale to serio irytujący sposób zadawania pytań. Postaw się w naszej sytuacji, potrafiłbyś doradzić komuś mając zero informacji właściwie?
  • 2429 / 579 / 155
13 lutego 2020DzwigamJakosc pisze:
Jak dozować morfine w tabletkach? Ile mg na 1 raz?
Tak, jak kolega wyżej napisał - Jaka tolerancja (brałeś/aś jeszcze jakieś inne opio)? Ile ważysz? Bierzesz jeszcze jakieś leki? Jakie masz tabletki?

Jeśli chodzi o rodzaje tabletek, to zasadniczo istnieją dwie wersje:
- o natychmiastowym (nie spowolnionym uwalnianiu) - np. Sevredol,
- o przedłużonym/zmodyfikowanym uwalnianiu - np. Doltard, MST Continus, Vendal Retard; wtedy, jeśli chcesz całość dawki przyjąć naraz, musisz je najpierw pogryźć.

Uśrednione dawkowanie dla osoby bez tolerancji na opioidy (zakładając natychmiastowe uwalnianie lub gryzione tabletki) to mniej więcej:
Próg: 5-10 mg
Lekko: 10-15 mg
Przeciętnie: 15-20 mg
Mocno: 20-30 mg
Silna dawka: 30 mg+

Biodostępność waha się między 25% a 50%. Dawki podane są dla osoby o przeciętnej do wzrostu wadze, więc bezpieczniej jest je nieco zmniejszyć, jeśli jesteś osobą szczupłą.

Interakcje to głównie benzodiazepiny i tienodiazepiny wszelkiego rodzaju, alkohol, barbiturany, gabapentynoidy (np. pregabalina, gabapentyna) czy inne GABAergiki (GBL,GHB, fenibut, baklofen). Wtedy dawki obu substancji należy zmniejszyć, ze względu na zwiększone ryzyko depresji oddechowej.

W przeliczeniu na inne doustne opioidy (jeśli zażywałeś/aś jakieś) - 10 mg morfiny to około 75-115 mg kodeiny, 50-75 mg dihydrokodeiny, 80-100 mg tramadolu, 5 mg oksykodonu, 2-3 mg hydromorfonu, 1 mg buprenorfiny (tu trzeba pamiętać o jej ago-antagonistycznym działaniu), 30 mg tapentadolu lub 5 mg metadonu.

I przede wszystkim odsyłam do ,,Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid, zastanów się 150 razy” - zanim-miesz-jakikolwiek-opioid-zastanow ... 25877.html
Nie warto w to wchodzić, mówi Ci to opiowraczka z kiloma latami stażu we wszelkich możliwych opio. Wiem, że zrobisz, jak będziesz uważać. Jednak poczytaj temat i pomyśl, czy warto. Ten jeden raz, nawet doustny może zaważyć o Twojej przyszłości.

Na przyszłość przy ewentualnym pytaniu o dawki podawaj więcej szczegółów, by łatwiej było doradzić.

Trzymaj się, zdrowia.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 228 / 43 / 0
Podawałem morfine z tabletek mst 100 mg dla koleżanki.
Ogólnie wyglądało to tak jak zwykle, krew w kontrolce, możliwe że trochę ruszyłem ręką i stąd wypadłem z żyły.
Po podaniu cała ręką napuchnela i zaczela boleć, pojawiły się czerwone bąble. Dziś mija 2 dzień, a cala ręka dalej jest napuchnieta tylko czerwony kolor zniknął.
Proszę was o rady I pomoc, kiedy to zniknie?
  • 2198 / 715 / 0
Boli? Jakie jest w dotyku? Masz jakieś inne objawy? Są problemy z poruszaniem ręką lub dłonią? Napisz coś więcej to będzie łatwiej pomóc.
  • 228 / 43 / 0
Trochę boli, ale widać już poprawę i nie ma problemu w poruszaniu nią. Wchłania się powoli i ręka wraca do normy. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Tylko nie rozumiem co się stało, była krew w kontrolce, po chwili dziewczyna mówi żebym przestał, bo czuje jak roztwór się rozlewa i ją piecze i momentalnie ręka jest napuchnięta.
  • 1931 / 316 / 0
@nie wiem stary
r-r się rozlał, jeśli za kilka dni w tym miejscu będzie wyczuwalny płyn marsz na SOR -> wtedy pewniak że ropień. Jeśli tylko siniak to spoko, gorzej jak siniak robi się różowy a potem filetowy, wtedy obumiera tkanka w skutek zetknięcia się z drobnoustrojami - aby 'ropa' mogła wypłynąć (ropień to tak czy siak skończy się rozcięciem/blizną i drenażem.

Ps. Fajny z ciebie kolega, aby komuś podać coś dożylnie - a jeśli Ci na lasce zależy to osobiście radzę Ci uciec od niej jak najdalej, aby nie sprowadzić jej na dno.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.