09 lutego 2020kinderjunkie pisze: jak bardzo szkodliwe jest zjedzenie 2-3 paczek thiocodinu raz w roku?
Skład to Paracetamol i Codeini phosphas; 500mg+30mg
Niestety to są to tylko dwie fiolki po 8szt.
Tabetki są musujące więc jak przeprowadzić ekstrakcję? Czy jest to w ogóle możliwe.
Nie wiem czy po prostu nie zażyć 4-5 na raz. Jednak niepokoi mnie tak duża ilość Paracetamolu.
Co ciekawe podziałało lepiej niż przyjęte jakiś czas później 150 mg z Antka. Nie wiem skąd taka reakcja organizmu, późniejsze próby to już było 300 mg ekstraktu z Antka i na tej dawce jechałem przez dłuższy czas. Od tamtej chwili nie udało mi się nigdy znowu porobić tak małą dawką, nawet pomimo kilkumiesięcznych przerw.
Paweł
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.