09 lutego 2020kinderjunkie pisze: jak bardzo szkodliwe jest zjedzenie 2-3 paczek thiocodinu raz w roku?
Skład to Paracetamol i Codeini phosphas; 500mg+30mg
Niestety to są to tylko dwie fiolki po 8szt.
Tabetki są musujące więc jak przeprowadzić ekstrakcję? Czy jest to w ogóle możliwe.
Nie wiem czy po prostu nie zażyć 4-5 na raz. Jednak niepokoi mnie tak duża ilość Paracetamolu.
Co ciekawe podziałało lepiej niż przyjęte jakiś czas później 150 mg z Antka. Nie wiem skąd taka reakcja organizmu, późniejsze próby to już było 300 mg ekstraktu z Antka i na tej dawce jechałem przez dłuższy czas. Od tamtej chwili nie udało mi się nigdy znowu porobić tak małą dawką, nawet pomimo kilkumiesięcznych przerw.
Paweł
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.