Czy zażywając substancje psychoaktywne posiadacie wasza specjalną apteczkę w której macie różne leki/substancje „awaryjne” na wypadek przedawkowań, złych miksów lub innych złych scenariuszy?
I nie mam na myśli skitranych awaryjnych kilku paczek ćpania, tylko typowe awaryjne rzeczy i substancje.
- alprazolam 1 mg (cała paczka),
- pregabalina 75 mg (cała paczka)
- mirtazepina 30 mg (cała paczka)
- mianseryna 10 mg (cała paczka)
Oprócz tego mam Naltex, nie czuję się tak bezpiecznie jak z naloksonem/naltreksonem w ampułkach i możliwym do podania domięśniowego, bo szukanie żyły u osoby umierającej niemalże na ramionach człowieka należy do niesamowicie traumatycznych przeżyć, a przecież nie rozkruszę i nie podam w kilku mililitrach płynu do charczącego gardła. Szkoda, że nie ma u nas ratunkowych 'kitów' jak w USA jeśli chodzi o opio. Tylko nie można też zapominać, że jeśli ćpamy do monitora/lustra, to i tak tego naloksonu/naltreksonu nie poda nam nikt w odpowiednim momencie.
To chyba dwie najbardziej awaryjne substancje, ogólnie sytuację z dostępnością, ceną i traktowaniem agonistów mi uważam w PL za chorą.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
w szafce w pokoju,
6 op klonów
1 op zolpidemu
3 op rolek
3 op bromazepamu
3 op lorazepamu
2-3 op DHC
mnóstwo tjoko
100g 4-CMC
1g MDA
samarka z serduszkami na MDMA
5g MDMA
2g koksu
20g weedu
kilka op baklo
kilka op pregaby
jakiś haszysz
różne odmiany weedu, bo zamiawiałem sobie od Darka
Aj, wtedy, jak się otwarło drzwiczki od biurka widniały środki odurzające, nie jakieś tam książki.
Kiedyś to było.
Lorafen 1 mg (2 op.)
Relanium 5 mg (4 op.)
Ketrel 25 mg (4 op.)
estazolam Espefa 2 mg (1 op.)
Nasen 10 mg (2 op.)
baclofen Polpharma 25 mg (4 op.)
Hydroxyzinum VP 25 mg (3 op.)
niedługo powinien pojawić się Tramal
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Teraz mam pod ręką leki na obniżenie ciśnienia krwi biorę regularnie co poranek wraz z polocardem, szanuję sie, przestałem całkowicie spidowac jedynie kawka dziennie i papierosy a nawet te dwa małe grzeszki przyda się niebawem rzucić. No i lorafen aby się wyciszyć, nie na lęki, bo ich nigdy nie miałem. Rzucenie całkowicie alkoholu zrobiło że mnie osobę cholernie trzeźwa i sprawniej myślaca.
Dokładnie Odwiert kiedyś to były czasy
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii
Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.