W szczególności jak szybko wypije dużo alko i nie mam więcej to dostaje takiej nieprzyjemnej stymulacji że nie mogę w miejscu usiedzieć. Tak jak bym dostał zespołu niespokojnych nóg, tylko że cały bym był nogą xd.
A endorfiny rzeczywiście grają ważną rolę w uzależnieniu bo w jego leczeniu stosuję się przecież antagonistów rec. opioidowych.
A to co niektórzy opisują jako stan podobny do opio, to raczej zamroczenie alkoholem.
03 marca 2019taurinnn pisze: Jak dla mnie to, co niektórzy nazywają ,,euforią'' po alko, jest po prostu sedacją i odprężeniem. Podobnie jak w przypadku benzo.
W pełni podzielam opinię.
Choć ostatnio mam wrażenie że jeśli chodzi o mnie to dotarłam do momenty gdzie euforii samej w sobie nie daje mi nic, nawet typowe euforyki.
A z alkoholem i euforią to imo kwestia s&s. Jak wypije w dobrym humorze to mi podbije dobry humor, jak w złym to albo podbije zły, tylko że z złego humoru zrobi się on w pewnym sensie przyjemnie "melancholijny".
chyba, ze alko to pierwsza milosc sposrod innych uzywek, to moze i jest jakas euforia, ale ja takowej nie doswiadczylam.
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.