Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 219 / 1 / 0
Czy jeżeli wczoraj o północy zarzuciłem ekstaze, to czy dzisiaj będąc obecnie po 4mg klonów i 1 browarze oraz buchu mogę walnąć z 400-500mg trampka?
  • 26 / 5 / 0
Ja bym się wstrzymał. Sprawdź sobie najlepiej jakąś tabelkę interakcji aczkolwiek pachnie mi to ZS i podobnyni niespodziankami.
Uwaga! Użytkownik NETFLIX jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Hej, chcę spróbować pierwszy raz tramadolu, mam tramal retard 100, próbowałem kiedyś kodeiny, ostatni raz 2 miesiące temu. Jak je zażyć i ile? Na pusty żołądek? Kruszyć czy nie kruszyć?
  • 5 / 1 / 0
Jak dawkować na pierwszy raz krople 100mg/ml? Mam 90 kg wagi i rok temu miałem przygodę z oxy dwa razy.
  • 228 / 43 / 0
Sprawdź na ulotce ile pompek musisz wykonac.
Na 1 raz 150-200 mg, tylko nie więcej niż 400 bez benzosow.
Sam bym chciał butle, bo zęby mi zniszczyły te retardy.
  • 10 / 3 / 0
Zastanawiam się nad próbowaniem Trampka, mam pytanie jakie są różnice działania między nim a np oksykodonem albo kodeiną? Warto?
  • 184 / 25 / 0
Różnica jest taka że Tramaldol nie jest takim typowym opio ponieważ działa również na serotonine i noradrenaline oraz ma długi okres półtrwania w porównaniu do kodeiny, oxy. Ale jeżeli nigdy nie miałeś styczności z opioidami to lepiej niech tak zostanie.

Edit: poprawiłem błędy
  • 10 / 3 / 0
A seduje mocno? Faza "wchodzi na ciało"? Miałem styczność stety :v
  • 3639 / 599 / 1
Wg mnie różnica tramp a koda jest dość duża.
Może i seduje, pyt brzmi w jakiej dawce.
Mnie nie sedowal tylk nawet nakręcal.
Dawki nie więcej niż 600. Czasem 350, czasem więcej
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1211 / 616 / 0
To jak zadziała tramadol zależy w dużej mierze od wydajności enzymu CYP2D6. tramadol sam w sobie jest żałośnie słabym opioidem, bardziej to taki antydepresant z nutką opio niż typowe opio. Ale metabolizowany jest w wątrobie - właśnie przez wyżej wymieniony enzym, do O-demetylotramadolu, który wiąże się z receptorami opioidowymi około 200 razy silniej niż tramadol. Tak więc jeżeli ktoś ma CYP2D6 na odpowiednio wysokim poziomie to silniej odczuje działanie opioidowe tramca niż osoba z małą ilością tego enzymu, dla której będzie wyczuwalna głównie serotonina i noradrenalina.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.