Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
2019 rok i podawanie swoich danych? serio? tyle jest mozliwosci odbierania pak bez wywalania swoich danych. gdy ktos sie szczyci ze daje swoje dane w dodatku na oglaszamy to podziwiam
  • 229 / 26 / 0
@zorrorist No to śmiało podziel się tymi sposobami
Nic nigdy nie było dla mnie zbyt dziwne.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
  • 2095 / 514 / 0
Paczkomaty, list ekonomiczny na skrzynkę z której nikt nie wybiera poczty, kurier i wyrażenie paczki na pozostawienie bez podpisu.
  • 1106 / 221 / 0
Paczkomaty to chyba średnio. Kamery, noi numer telefonu w przeciwieństwie do np. PP musi być, chyba że na kogoś, ale kto się zgodzi, jeśli będzie widział, że coś kombinujesz i nie chcesz podać swojego?

Zamawiając paczkę na poste restante, na swoje imię i nazwisko bez telefonu do placówki w mieście, w którym conajmniej 3 osoby mają takie samo imię i nazwisko jak ja, jakie jest ryzyko? Jeśli paczka zostanie otwarta, to nie puszczą jej dalej i co wtedy, szukają kogoś o takim imieniu i nazwisku w mieście, na którego pocztę była zaadresowana przesyłka, podczas gdy on mieszka w innym mieście?
  • 8 / / 0
numer telefonu nie jest juz do niczego potrzebny smsy paczkomatowe przychodza na skrzynke meilowa
@Synecdoche
identyko jest z paczka w ruchu
potrzebny tylko adres skrzynki i koniec.
  • 229 / 26 / 0
Zamawiałam już mak przez paczkomaty i kilka razy mi się zdarzyło, że paczki były delikatnie otwarte, jakby ktoś je sprawdzał, dlatego mam średnie zaufanie do paczkomatów + są kamery obok + przed samą twarzą jak się wpisuje kod - trochę przypałowe.
Nic nigdy nie było dla mnie zbyt dziwne.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
  • 2095 / 514 / 0
15 października 2019hammerzeit pisze:
Paczkomaty to chyba średnio. Kamery, noi numer telefonu w przeciwieństwie do np. PP musi być, chyba że na kogoś, ale kto się zgodzi, jeśli będzie widział, że coś kombinujesz i nie chcesz podać swojego?
Jak paczka trafiła na paczkomaty to znaczy, że nie została zatrzymana. Nikt nie będzie czatwał doby pod paczkomatem żeby złapać Ciebie z kilkoma gramami rc. Numeru telefonu nie trzeba podawać wystarczy mail. Możesz podjechać sobie na skuterze miejskim, w kasku. To będziesz mieć zakrytą twarz a i nikogo to nie zdziwi.
  • 19 / 1 / 0
Re: oglaszamy24
Nieprzeczytany post autor: maksym »
jeszcze troche to w zimowych rekawiczkach bedziemy chodzic zeby nie zostawiac odciskow palcow he he he pelne paranoje usmiechnij sie paczka to tylko paczka
  • 3901 / 563 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
19 października 2019Synecdoche pisze:
i kilka razy mi się zdarzyło, że paczki były delikatnie otwarte, jakby ktoś je sprawdzał, dlatego mam średnie zaufanie do paczkomatów + są kamery obok + przed samą twarzą jak się wpisuje kod - trochę przypałowe.
co kurwa %-D wytlumacz jaki byl twoj tok myslowy. kto niby mial je sprawdzać? pan policjant? czy moze pracownicy kuriera? zobaczyli dragi i tak o machneli ręką? %-D bo nie kumam.
jak doszla to raczej nie ma sie co przejmować.
  • 71 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rzyfar »
Jak zamawiała mak to mogli sprawdzić zawartość jak zobaczyli 5kg maku to machneli ręką "pewnie na makowca, normalna sprawa 5kg maku" więc przeszło dalej, a jakby zobaczyli kRySztAł to cyk do analizy i oddział grom czatujący pod paczkomatem żeby złapać degenerata.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.