Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 413 / 26 / 0
To mi przypomina film"Czyngis-Khan"gdzie glowny bohater prosil swojego brata o uwolnienie swojej laski z niewoli,ten powiedzial :teraz nie mam czasu,za rok ci pomoge.
  • 12602 / 2437 / 0
Nie bardzo kumam analogię, ale ok : )
Póki co masz 2 wyjścia - czekać na przyszły sezon, albo uprawiać indoor. Osobiście zacząłbym od outdoor'u - tylko tak jak pisałem - bez wiedzy teoretycznej wyników nie będzie. Jeśli masz jakieś pytania, to zawsze chętnie odpowiem.
  • 413 / 26 / 0
Kumpel mowil ze byl na rowerze nad zalewem i widzial krzaki,mial jebnac ale kogos zobaczyl i uciekl.W drodze powrotnej mial wypadek,teraz lezy w gipsie.Jakby kazdego zlodzieja krzakow spotkala taka kara to bylo dobrze.
  • 12602 / 2437 / 0
Bardzo dobrze. Mam nadzieję, że złodzieje moich pierwszych w życiu krzaków wpadli ze złupionym zbiorem w ręku.
  • 413 / 26 / 0
Zdjecia z przed chwili.Ten wiekszy zakwitl ,gdzies 5-8 sierpnia,wiec mniej wiecej tego pazdziernika bedzie 8 tyg. Brazowe wloski sa tylko na samej gorze.Polewam florowiem 1 butelka od 2 tyg.
Tametego z pod sosny ukradl traktorzysta,bo jest szeroki slad z tej strony.Takze nie dajcie sie zobaczyc,nawet na sekunde i z daleka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 366 / 80 / 0
@Adm Czemu takie małe te krzaczki ? Widze troche butelki, trzymasz je w tym ? Ja myślałem właśnie żeby w następnym sezonie coś takiego zrobić, może ciut większe.
  • 12602 / 2437 / 0
Ten patent z butelką jest bezsensowny zupełnie. Coś takiego robi się podczas wczesnego rozpoczęcia sezonu, ale trochę inaczej.

Na kilka lolków z tego będzie : )
Jeśli zamierzasz uprawiać w przyszłym sezonie, to weź się do tego na poważnie. Po pierwsze bezpieczny i słoneczny spot, po drugie dużo lektury i zapoznanie się z podstawami uprawy. Zawsze też możesz skorzystać z wiedzy ludzi z forum, którzy na pewno chętnie odpowiedzą na wszelkie pytania.
Odpuść sobie nawożenie - naprawdę nic więcej już tym nie zyskasz, a musisz jeszcze wypłukać ziemię przed ścięciem, co zajmie minimum 10 dni.
  • 366 / 80 / 0
Mam już nieco doświadczenia z zeszłego sezonu, kilka automatów udało się doprowadzić do końca. Jednak tamten spot już nie posłuży i pytam o ten patent w razie gdyby na przyszłej miejscówce była słaba gleba, a w targanie worków nie chce sie bawić.
  • 12602 / 2437 / 0
^
Pisałem do Adm.
Ta butelka to zdaje się miała być do ochrony przed zimnem (tak myślę :)). Problem w tym, że patent został zastosowany źle.

Zapomnij o uprawie w butelce... w litrze ziemi to koniczynę możesz sadzić : D
Dla automatów 10-12 L to minimum.
  • 366 / 80 / 0
Ok czaje, mam na celowniku jeden spot na którym prawdopodobnie miejscowa gleba będzie pasować.
Myślałem też nad takim patentem jeśli gleba byłaby słaba to wysadzić kiełki w jakimś pojemniku/butelce 2L lub więcej z wyciętym dnem i położyc to na słabej glebie. Myśle że początek wzrostu (w butelce z dostosowaną glebą) byłby prawidłowy , a ewentualnie pod koniec (gdzie korzeń dotarłby do słabej ziemi) pojawił by się jakieś znaki. Oczywiście taki patent tylko na automaty, bo jak pamiętam to dość małe mają korzenie. Co sądzicie ?
Zablokowany
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?