Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 600 / 68 / 0
31 lipca 2019lol pisze:
Gdyby narkomani świetnie się czuli, ogarniali życie i zapierdalali na kursy z autocada, akordeonów i malarstwa to nikt nigdy nie wybrałby się na żadną terapię. A wiekszosc predzej czy poznij konczy na chujowej terapii/ośrodku czy gownianym metadonie. Bo zawalili szkole/prace/zaczeli krasc a na skręcie można im wepchnąć pół kilo syfiastego maku za 30zł.
Nie mam pojęcia co masz na myśli i do kogo piszesz. Jednak się wypowiem.

Brałem PST przez jakieś 5-6 lat w sumie. Straciłem rachubę.
Przez ten czas miałem bez problemów dostęp do maku.
Żyje z tą samą partnerką cały czas. Nigdy nie było nawet możliwości żebym był bez mieszkania czy kasy. Wręcz odwrotnie, zarobiłem dużo i zrobiłem dużo rzeczy dla siebie.
Nie mówię o helu, tutaj idzie naprawdę majątek ale na maku żyłem bardzo dobrze.

A metadon biorę bo skończył się mak a nie dlatego że chce się leczyć czy nie mam pieniędzy.
I nie zawalilem nic ważnego z powodu maku!
Nie twierdzę oczywiście że PST jest idealne i nikt nie wyląduje na ulicy.
Jednak mi to jak najbardziej się udawało. Podkreślę jeszcze raz, jestem chory a PST traktowałem jako lekarstwo.

Mogę pisać tylko o sobie bo nie znam Was osobiście żeby potwierdzić to co piszecie ale bardzo Cię proszę! Nie generalizuj! Nie wkłada wszystkich do jednego worka, jednak są wyjątki.

PS. Na wakacje biorę teraz metadon a wcześniej załatwiłem słoik DHC. Tylko raz pojechałem na skręcie.
  • 439 / 110 / 0
@skandal Nie czujesz się wyprany emocjonalnie przez opio?
  • 645 / 69 / 0
A ja yo chyba pierdole. Znalazlem na slowacji raj opiowraka, białe ogromne pole Maków. Jestem jebanym debilem i nie znam się na obróbce i nic nie kleplo. Nie pisać pw o miejsce, nie ze chytry jestem ale po prostu nie znam nazwy
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 687 / 149 / 2
Spróbuj opium, jeśli wypływa z makówek. Jak nie działa to niskomorfinowy.
Miłość jest jak opium...
  • 645 / 69 / 0
IvoPartisan pisze:
Spróbuj opium, jeśli wypływa z makówek. Jak nie działa to niskomorfinowy.
Proszę mi nie sugerować, że to niskomorfinowy był. Bardzo mało włosków na lodydze, ogromne, okrągłe makowy. Dobrze, że nie wiem gdzie to jest bo tylko się wkurwialem

• 687 / 149 / 2
Zmodyfikowane genetycznie odmiany niskomorfinowego maku nie różnią się wyglądem od wysokomorfinowych. Jeśli na Słowacji sprawdzają ziarna pod względem czystości, to zamiast je oczyszczać, bardziej się opłaca po prostu zasiać niskomorfinowy.
Miłość jest jak opium...
  • 229 / 26 / 0
Podzieli się ktoś informacją gdzie te baka rzucili oprócz sklepu wrzuconego na makfinder?
Nic nigdy nie było dla mnie zbyt dziwne.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
  • 645 / 69 / 0
IvoPartisan pisze:
Zmodyfikowane genetycznie odmiany niskomorfinowego maku nie różnią się wyglądem od wysokomorfinowych. Jeśli na Słowacji sprawdzają ziarna pod względem czystości, to zamiast je oczyszczać, bardziej się opłaca po prostu zasiać niskomorfinowy.
Może i tak, ale w takim razie czemu polskie peoniowce (w dużych dawkach) też nie klepI?

• 215 / 33 / 0
"Rekreacyjny",a Ciebie coś w ogóle klepie? Może Ty sam jesteś "zmodyfikowany"i nic na Ciebie nie działa?
  • 645 / 69 / 0
Może i jestem, bo Mak lekarski jak i peoniowy w różnych dawkach i sposobach przyjęcia (opium, zupa, jedzenie calych) nie podzialal.

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).