Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Mam w planach zarzucić jutro około 800+ tramca i 300mg kody. Jestem obecnie na 200mg sertralinki dziennie, czy jak nie wezme jutrzejszej dawki anty-dep zmieni to co kolwiek? Albo chociaż zniweluje szanse na ZS? Niestety tramal jest dla mnie satysfakcjonujący dopiero w dawkach 800+ . Oczywiście paczka Clona i kwasu walproinowego jest pod ręką ;P Może wrzucać porcjami np 100mg co 20 minut ? Co wy na to ?
  • 2116 / 630 / 0
@Brak nazwy nie wypowiadam się co do ZS, ale jeśli chodzi o wrzucenie klona i "uważanie" na epilepsję, to jeżeli nie cierpisz na to chronicznie i nie masz tzw. "aury" przed atakiem, to nie rozpoznasz kiedy ten nadchodzi i nie będziesz wiedział kiedy dorzucać lek antydrgawkowy. Po prostu pierdolnie jak grom z jasnego nieba, niekoniecznie najpierw musi chodzić stópka z ręką.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 23 / 2 / 0
Jako pracownik apteki, odradzam stosowanie tramadolu, kodeiny (sic!) w takich dawkach (pomimo tolerancji) i SSRI. Oba działają na wychwyt zwrotny serotoniny (tramadol dodatkowo na wychwyt noradrenaliny) i przy dłuższym stosowaniu może wystąpić zespół serotoninowy. Może także wystąpić od razu. Jest to śmiertelnie poważny efekt uboczny połączeń leków i trzeba na niego bardzo mocno uważać, bo łatwo można zejść z tego świata.
  • 67 / 5 / 0
Proszę o poradę. Jaka dawka tramadolu mnie nie zabije na kuracji 150 mg wenelafaksyny oraz 75 lamitrinu?. Zaznaczam, że jestem wrażliwi generalnie na tramadol i mam 0 tolerancję(ostatni raz 3 lata temu i robiło mnie 200 aż za bardzo).
  • 2429 / 580 / 155
@Introcepcja Na wenlafaksynie tramadol w ogóle sobie odpuść. Wenla to silny SNRI, tramadol również jest SNRI, więc sporo ryzykujesz - zespół serotoninowy, napad padaczkowy, problemy kardiologiczne. Odpuść trampka.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 5 / 0
Tego się właśnie obawiam(problemy kardio, jestem podatny). Na samym trampku już miałem bóle w klatce. Tak czy inaczej dziękuję za radę. Nie będę eksperymentował.
  • 19 / 1 / 0
Hej! Proszę o radę
Mianowicie rano łykam 75 mg tramca, wieczorem tez 75 mg. A dziś mam przepisany od doktorka Paroxinor (paroksetyna) w dawce 20 mg. Czy mogę połączyć w sensie wziąć to i to? Doktorek powiedział mi że mogę ale i tak się cykam zespołu serotoninowego, niech wypowie się ktoś kto zna tę kombinację.
Ps przeczytałam wszystkie posty z tego wątku ale i tak proszę o poradę bo nie jestem pewna
  • 13 / / 0
Mam pytanie, jako ze oststnio w moje raczki wpadły spore ilosci tramadolu to umysł ćpaka przeważył nad rozsądkiem i przerwałem kuracje fluwoksamina jako ze nie ma ona długo utrzymujących sie metabolitów to już po 1,5 dnia od przerwania kuracji zarzuciłem tramca i było bosko No i 5 dni z rzędu tak balowałem ale stwierdziłem dzis ze stop i wracam do leczenia wiec jakies 3 godziny temu przyjąłem swoje ssri. Jednak... odezwał sie glod stad moje pilne pytanie czy w takim wypadku teoretycznie jednorazowego przyjęcia ssri(bo była przerwa) będą jakies problemy jak zarzucę swoje 600 mg trama %-D
Uwaga! Użytkownik simookpl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Przy dawce 75mg wenlafaksyny biorę 200mg,max 400mg tramadolu, bezsenność, budzenie się w nocy, za to budzę się wyspany i pełen życia, ale to chyba normalne. Nie robiłem nigdy ciągu i wiedziałem, że podejmuję ryzyko. Przy tym połączeniu czuję duży speed, ale zawsze łączę z jakimś benzo by redukować ryzyko.
  • 438 / 122 / 0
Nie ma sensu brać wenlafaksyny z tramadolem, bo to tak jakby brać fenibut z baklofenem. Zarówno wenlafaksyna, jak i tramadol są SNRI. Istnieje zwiększone ryzyko ZS.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.