05 maja 2019yikokode pisze: Marihuany wprawdzie nie palę, ale mam pytanie, które mnie ciekawi od jakiegoś czasu, może ktoś będzie znał odpowiedź. Otóż jak wiadomo THC jest agonistą receptorów kannabinoidowych (aktywuje je), a CBD jest antagonistą tych samych receptorów (blokuje je). I pytanie: czy jeśli ktoś tak się napalił, że ma po prostu za mocno, to pomoże mu palenie zioła zawierającego samo CBD w zwalczeniu bomby? No ewentualnie zamiast zioła z CBD może być ten liquid z CBD do e-papierosów.
Podobnie czułem się tylko po odmianie z 10% CBD więc to na pewno kwestia stężenia tej konkretnej substancji, a możliwe że za CBD idą tez inne kanabinoidy i terpeny. Pieniądze wyrzucone w błoto, teraz czaję się na allegro na odmianę z 12% włoskiej firmy.
Te 5% odmiany mają sens tylko wtedy gdy zrobi się z nich olej albo nalewkę. Ktoś wyliczał, że można za 200 zł mieć koncentrat z ok 12g CBD - u mnie relaks zaczyna się od ok 50mg, więc to całkiem niezły wynik. Próbował ktoś? Jaka jest różnica między zażywaniem pod język a waporyzacją poza czasem ładowania? Czy do tego procesu trzeba usuwać pestki itp? Obawiam się, że z tych 500 gramów zostanie może 50 g kwiatostanu i tylko on tak naprawdę zawiera to CBD.
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
05 maja 2019LOBO87 pisze: @GOD Na olx masz susz 0,5kg 160zł. W sumie jak patrzę na działanie tego Cannalatora to wystarczy mieć taką szklaną tubę z dziurką, do niej susz i spiyrt to co ścieknie do kąpieli wodnej, by odparować alkohol i na to samo wyjdzie...
więc chyba faktycznie wystarczy kupić trochę suszu, spirytu/wódki, po przepłukaniu i odsitkowaniu odparować (jaka najlepsza metoda na odparowanie domowym sposobem? kto ma pomysły?) i gotowe. Wtedy to faktycznie będzie opłacalne ;)
p.s.
w tym filmiku od tego momentu https://youtu.be/PUYfnx6mFiE?t=217 mówią o pojawiających się bąbelkach w trakcie odparowywania...pojawią się przy standardowym odparowywaniu np w pojemniku zanużonym w gorącej wodzie? czy też dopiero przy jak ja to nazywam smażeniu tzn. bezpośrednio w garnuszku na ogniu? Tzn. ważna jest wysokość temperatury odparowywania? dlatego niech mi ktoś powie jak najlepiej to zrobić?
Tylko kwiatostany zawierają CBD a konkretnie to żywica która jest trichomem na powierzchni kwiatów
06 maja 2019Migomat pisze:
CBD, formalnie znany jako kannabidiol, jest istotnym, naturalnie występującym kannabinoidem znajdującym się w kwiatach, liściach i łodygach konopi.
@GODAlkohol odparowuje w 80C, więc przy użyciu spirytu, bąbelki świadczą o tym, że to resztka wody już odparowuje, tak na chłopski rozum
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.