Czy dużo z was przy tych lekach psychotropowych docelowo na epilepsję dostawało depresji/stanów lękowych?
Ja za czasów młodzieńczych nie miałam żadnych problemów psychicznych natomiast po wielu latach brania tego syfstwa nabawiłam się i bujam się już długo z depresją/stanami lękowymi.
Kiedyś ktoś mi powiedział, że dużo osob z epi ma depresję. Niby każdy ma inne schorzenia ale ciekawi mnie czy leki na dłuższą metę same niszczą mózg i powodują depresję czy po prostu tak miało być :/
Dodam że na mnie lek działa perfekcyjnie pod względem eeg, ale za to bujam się z antydepresantami, które czasem działają jak pies do jeża.
Czy ktoś z was miał takie przejścia ?
Powód: Zmiana nazwy topicu.
Brałam Trileptal(okskarbazepina) przez 10 lat na padaczkę ( eeg slabe ale napady to głównie derrealizacja)
Tylko po wzięciu tabletki zaczynały sie jazdy typu oczaplas, ruchy robota, problemy z mową, podwójne widzenje, większa derealiza. Koszmar jeden wielki. Mialam 7 lat więc gowno do gadania i dawali mi jeszcze większe dawki. Nie miałam życia towarzyskiego. Jako dziecko calymi dniami spalam w szkole w świetlicy jakbym zarabala conajmniej 5 paczek rolek...
No i w wieku 17 lat powiedziałam dość!
Mialam mysli samobójcze i zrzarlam całą paczkę Trileptalu 600mg... nic mi nie było.. spałam tyle pamietam nie wiem czy dzień czy dwa. Rzuciłam to z dnia na dzień i napady były coraz mniejsze, lagodniejsze, zaczęłam nawet ze znajomymi sie normalnie spotykac było juz ok. marihuana pomagala mi w napadach jesli sie jakies pojawiały.
Ale teraz to jest koszmar jakis. Widzę co zrobiły mi te leki przez tyle lat. Mam nerwicę , ataki paniki, rozjebane neuroprzekazniki i tezyczke( triptal wplywa na gospodarke wodno elektrolitowa) od tego główna!
Neurolog u ktorego bylam za głowę się złapał ze tyle tego zjadlam i jeszcze w psychiatryku nie leżę ze to lek na chad jest a nie na taka padaczkę :/
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.