Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives
Biore:
22 lutego 2019EjFinn pisze: Jeżeli nie ma w pobliżu punktu substytucyjnego - metadon lub buprenorfina, to przepisac powinien bez problemu. Natomiast jak masz gdzieś w mieście obok punkt, to będzie problem. WIem to z autopsjii, mnie psychiatra odesłał z skierowaniem na metadon do miasta obok, albo mogą mi zrobić detox
No i przepłukali mnie ładnie solą fizjologiczną z elektrolitami + sól fizjologiczna z czymś nasennym i przeciwbolowym (bo na wypisie było Natrium Chloratum Anestesia - nic w internecie nie znalazlem o tym) i pierwsze 3 dni praktycznie w lozku przespalem.
Choć jeżeli to detox szpitalny w małym mieście, to z góry mówię, że na opiowraków patrzą z zafascynowaniem jak na obiekt badawczy z którym nie mieli nigdy do czynienia. U mnie wywiad był co dwa dni przez roznych zafascynowanych mą osobą psychiatrów, pielegniarki, i studentki pielegniarstwa
A no i szkoda, że potem w papierach jest F 19.2. bo skreśla nas z zdobywania benzodiazepin i innych leków działajacych psychoaktywnie, u wszystkich psychiatrów którzy się przewineli przez szpital.
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives
Biore:
Najlepszym wyborem jest moim zdaniem bupra. A jak komuś nie pomaga 2mg, to może brać 10mg lub więcej, i też zejdzie o wiele łatwiej niż z metadonu.
Kwas asparaginowy w postaci soli potasowej jest stosowany w [...] leczeniu zespołu odstawienia opioidów.
Zakładam, że szału nie ma i suplementacja aminokwasu nie znosi zupełnie zespołu odstawiennego, ale być może coś pomaga, w szczególności u lżej wjebanych. Ktoś coś słyszał lub wie?
<CUT> Nie szukamy dojścia na forum do konkretnych substancji DexPl
04 marca 2019Avanter89 pisze: Siemacie jestem uzalezniony od Tramalu z 8 lat. 13x200mg plus clony.schodzilem wiele razy na transtec70. Ale wracalem.
Akceptuje posta, ale proszę Cię o robienie akapitów w kolejnych wypowiedziach bo naprawdę kiepsko przebija się przez czytanie takiej ściany teksu.
Fatmorgan
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.