mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Okrutność śmirci poznajcie!
Wy, co jej nizacz nie macie,
Przy skonaniu ją poznacie,
Bądź to stary albo młody,
Żadny nie ujdzie śmiertelnej szkody;
Kogoli śmierć udusi,
Każdy w jej szkole być musi;
Dziwno się swym żakom stawi,
Każdego żywota zbawi.
Przykłąd o tem chcę powiedzieć,
Słuchaj tego, kto chce wiedzieć!
https://pl.m.wikisource.org/wiki/Rozmow ... e_Śmiercią
"Rutyna to rzecz zgubna "
Wiem, bo ja go założyłem.
Chociaż głównie o śmierci użytkowników forum, ale przeżycia i reakcje związane z tym (śmiercią kogoś, kogo się znało//kojarzyło) to ciekawy temat.
Acz politykowania tutaj nie wtrącajmy, jest do tego osobny temat.
10 lutego 2019canonkod pisze: Jeśli ktoś nagle stracił kontakt z paulocoelho albo dziwi się, że nie ma go na czacie/forum to niestety ale nie żyje.
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brown
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"
Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.