Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1864 / 699 / 0
W średniowieczu tego wszystkiego nie było i co ludzie żyli dłużej? Postęp jak kij, ma dwa końce. Każda epoka musiała się zmagać z chorobami swoich czasów. Teraz przyszedł czas na nowotwory, zawały/wylewy i choroby psychiczne.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2897 / 619 / 10
Wszytcy ludzie, posłuchajcie,
Okrutność śmirci poznajcie!
Wy, co jej nizacz nie macie,
Przy skonaniu ją poznacie,
Bądź to stary albo młody,
Żadny nie ujdzie śmiertelnej szkody;
Kogoli śmierć udusi,
Każdy w jej szkole być musi;
Dziwno się swym żakom stawi,
Każdego żywota zbawi.
Przykłąd o tem chcę powiedzieć,
Słuchaj tego, kto chce wiedzieć!

https://pl.m.wikisource.org/wiki/Rozmow ... e_Śmiercią
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 3613 / 592 / 1
Skonczcie odbiegac od tematu, dobra?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2897 / 619 / 10
Temat jest o dyskusji na temat śmierci.
Wiem, bo ja go założyłem.
Chociaż głównie o śmierci użytkowników forum, ale przeżycia i reakcje związane z tym (śmiercią kogoś, kogo się znało//kojarzyło) to ciekawy temat.
Acz politykowania tutaj nie wtrącajmy, jest do tego osobny temat.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 4603 / 2213 / 1
Niemniej za spam będą warny według rozkładu, szczególnie ten polityczny!
  • 1878 / 196 / 0
10 lutego 2019canonkod pisze:
Jeśli ktoś nagle stracił kontakt z paulocoelho albo dziwi się, że nie ma go na czacie/forum to niestety ale nie żyje.
Przyczyna?
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 742 / 9 / 0
Nie obudził się. Z tego co mówił miał przerwę 2 miesięczną od opio (kody) i benzo (xanax w duzych ilosciach). Prawdopodobnie jakiś miks alko + benzo + opio, który ze względu na spadek tolerki go zaskoczył.
  • 1957 / 230 / 0
kiedy to było?
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 742 / 9 / 0
Z czwartku na piątek z tego co wiem
  • 228 / 53 / 0
Kurwa nie wierze. Nie dociera. Dzieki canoncod za info. Chujowo stracic bliska osobe tuz przed tym jak ielismy sie spotkac. A planow bylo w chuj :(
Golden brown finer temptress
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brow
n
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.