mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Okrutność śmirci poznajcie!
Wy, co jej nizacz nie macie,
Przy skonaniu ją poznacie,
Bądź to stary albo młody,
Żadny nie ujdzie śmiertelnej szkody;
Kogoli śmierć udusi,
Każdy w jej szkole być musi;
Dziwno się swym żakom stawi,
Każdego żywota zbawi.
Przykłąd o tem chcę powiedzieć,
Słuchaj tego, kto chce wiedzieć!
https://pl.m.wikisource.org/wiki/Rozmow ... e_Śmiercią
"Rutyna to rzecz zgubna "
Wiem, bo ja go założyłem.
Chociaż głównie o śmierci użytkowników forum, ale przeżycia i reakcje związane z tym (śmiercią kogoś, kogo się znało//kojarzyło) to ciekawy temat.
Acz politykowania tutaj nie wtrącajmy, jest do tego osobny temat.
10 lutego 2019canonkod pisze: Jeśli ktoś nagle stracił kontakt z paulocoelho albo dziwi się, że nie ma go na czacie/forum to niestety ale nie żyje.
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brown
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.