Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
06 września 2018creepyczlowiek pisze: Ma ktoś teorię tlumaczącą to, czemu szmata nigdy mnie nie klepie, mimo próbowania bardzo wielu sortów? Mam niedopracowane działanie dopaminy (czy tam czegoś, nie znam szczegółów neuro-biochemicznego jej działania) czy wyjątkowym pechem każdy sort był lipny? Bo nurtuje mnie to okrutnie. Marzę o próbie jakiegoś ultraczystego sortu prostu z labu coby mieć pewność, ale znając życie nieprędko mnie taka okazja znajdzie.
Po wrzuceniu odrobiny tematu do wody zaczyna się rozpadać i "odstrzeliwuje" na boki jak popcorn. Na dnie szklanki zostaje kilka drobinek i woda zaczyna śmierdzieć tak samo jak ten proszek + spalone kable.
Ktoś się spotkał kiedykolwiek z czymś takim? Bo się zaczynam zastanawiać co ja w ogóle wciągnąłem xD
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.