Tytoń ma osobny dział → >LINK<
[mention]TajskiK3oks[/mention], a myślałam, że tylko ja mam takie spostrzeżenia. :-D Mama, przyjaciółka i jeden kolega twierdzą, że zielona herbata pobudza mocniej niż czarna, a nawet mocniej niż kawa. A ja - przeciwnie - myślę podobnie jak Ty i też zastanawiam się, czy może to mieć związek z tolerancja na kofeinę (również mam dużą). Sama piję ją już właściwie tylko dla smaku.
Dwa rozne swiaty.
Ja dosdtalem veto na zielona.
Moge pic mniej i parzona wmaks 70st C.
Wbrew pozorom zielona jest przeciwwskazana przy jakichkolwwiek tendencjach do problemow jelitowych.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Skladnik odpowiedzialny za to to EGCG w umiarkowanej ilosci i nie za dlugo stosowany nie zrobi krzywdy, stosowany jednak ciagle w czasie przykladowo 3 miesiecy moze zrujnowac nam watrobe jesli nie zrobimy przerwy .
Kilka osob zglosilo sie po suplementach z EGCG do lekarza z objawami jak zolte bialka oczu i skora takze uwazamy na suplementacje.
Dodatkowo sytuacja miala miejsce w UK nie Polsce ale nalezy miec swoje zdrowie na uwadze tego nie kupimy.
Na wiki tak pisze.
Osobiście lepiej mi zielenizna wchodzi, bo smaczna i mogę pić na litry,
a pobudzenie czuć wyraznie.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.