Tytoń ma osobny dział → >LINK<
[mention]TajskiK3oks[/mention], a myślałam, że tylko ja mam takie spostrzeżenia. :-D Mama, przyjaciółka i jeden kolega twierdzą, że zielona herbata pobudza mocniej niż czarna, a nawet mocniej niż kawa. A ja - przeciwnie - myślę podobnie jak Ty i też zastanawiam się, czy może to mieć związek z tolerancja na kofeinę (również mam dużą). Sama piję ją już właściwie tylko dla smaku.
Dwa rozne swiaty.
Ja dosdtalem veto na zielona.
Moge pic mniej i parzona wmaks 70st C.
Wbrew pozorom zielona jest przeciwwskazana przy jakichkolwwiek tendencjach do problemow jelitowych.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Skladnik odpowiedzialny za to to EGCG w umiarkowanej ilosci i nie za dlugo stosowany nie zrobi krzywdy, stosowany jednak ciagle w czasie przykladowo 3 miesiecy moze zrujnowac nam watrobe jesli nie zrobimy przerwy .
Kilka osob zglosilo sie po suplementach z EGCG do lekarza z objawami jak zolte bialka oczu i skora takze uwazamy na suplementacje.
Dodatkowo sytuacja miala miejsce w UK nie Polsce ale nalezy miec swoje zdrowie na uwadze tego nie kupimy.
Na wiki tak pisze.
Osobiście lepiej mi zielenizna wchodzi, bo smaczna i mogę pić na litry,
a pobudzenie czuć wyraznie.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.