Amitryptylina jest masowo stosowana jako koanelgetyk na bóle neuropatyczne. W połączeniu z anelgetykiem oczywiście. Stosuje się tylko niższe dawki. 10-40mg dziennie max.
Na poczatku możesz być przytłumiona, ale po 2-3 dniach nie będziesz odczuwała tego zamulenia.
PS. mi za pierwszym razem po 10mg amitryptyliny slina ciekła z ust i nic nie kojarzyłem, ale spokojnie do 60 dziennie doszedłem i nie było problemu.
Ja łączyłem z pregabaliną w duzych ilościach i nie widziałem problemów. Ale każdy organizm inaczej reaguje.
PS. dzięki amitryptylinie zapotrzebowanie na leki przeciwbólowwe będzie zdecydowanie mniejsze. istnieje jednak sszansa, ze znajdujesz sie w grupie osób nie tolerujących tego leku. Jak będzie niewłaściwa reakcja to bedziez ją widzieć po sobie. W tej chwili stosuj, bo to dobry koanelgetyk do średnich opio w walce z bólem.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
edit. przeczytałem w artykule i jest właśnie o hamowaniu pgp ehh, post do skasowania
btw jeśli to twoje pierwsze leki to zapewne masz psychiatrę starej daty bo leczy cie jak w latach 70. Co nie zmienia faktu że ami jest spoko jeśli uboczne cie nie drażnią.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.