Amitryptylina jest masowo stosowana jako koanelgetyk na bóle neuropatyczne. W połączeniu z anelgetykiem oczywiście. Stosuje się tylko niższe dawki. 10-40mg dziennie max.
Na poczatku możesz być przytłumiona, ale po 2-3 dniach nie będziesz odczuwała tego zamulenia.
PS. mi za pierwszym razem po 10mg amitryptyliny slina ciekła z ust i nic nie kojarzyłem, ale spokojnie do 60 dziennie doszedłem i nie było problemu.
Ja łączyłem z pregabaliną w duzych ilościach i nie widziałem problemów. Ale każdy organizm inaczej reaguje.
PS. dzięki amitryptylinie zapotrzebowanie na leki przeciwbólowwe będzie zdecydowanie mniejsze. istnieje jednak sszansa, ze znajdujesz sie w grupie osób nie tolerujących tego leku. Jak będzie niewłaściwa reakcja to bedziez ją widzieć po sobie. W tej chwili stosuj, bo to dobry koanelgetyk do średnich opio w walce z bólem.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
edit. przeczytałem w artykule i jest właśnie o hamowaniu pgp ehh, post do skasowania
btw jeśli to twoje pierwsze leki to zapewne masz psychiatrę starej daty bo leczy cie jak w latach 70. Co nie zmienia faktu że ami jest spoko jeśli uboczne cie nie drażnią.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.