Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy mlody jęczmień ( hordenina) działa?
1.Tak jak należy.
0
2.Trochę działa ale nie jest to silne działanie.
2
100%
3 Nie działa.
0

Liczba głosów: 2

ODPOWIEDZ
  • 76 / 1 / 0
Witajcie,
zalecana dawka ekstraktu z pędów młodego jęczmienia to 500 mg, jednak ja planuję brać dziennie 3000 mg.
Problem polega na tym, że w tej samej kapsułce jest 40 μg chromu... jeśli będę spożywał 6 kapsułek dziennie, to moja dzienna dawka chromu zwiększy się do 240 μg.
Czy jest to bezpieczne? Co mi grozi?

Pozdrawiam ciepło.
  • 143 / 3 / 0
Nie określono niebezpiecznej dawki chromu ale grozi ci niewydolność nerek i wątroby.
  • 2992 / 1646 / 35
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2992 / 1646 / 35
Mlody jeczmien bywa tez slabo skuteczny ze wzgledu na zawartosc alkaloidu hordeniny ,ktory dziala jako iMAO-B ma właściwości stymulujace oczywiście nue sa zbyt duze ale sa.
Cytat ze strony Dr.Rozanskiego
Wyciągi z jęczmienia mogą zawierać dostateczną ilość hordeniny( bardzo rzadko), ale nie spotkałem preparatów o charakterze suplementów, które mogą mieć wpływ psychotoniczny. Dawka w suplementach jest zbyt niska, a i ekstrakty są zwyczajne, typu spożywczego, nie mogące działać farmakologicznie.

Hordenina oraz ekstrakty z jęczmienia o dużej zawartości hordeniny dają pobudzenie psychoruchowe, wzmagają aktywność ruchową, znoszą depresję, lenistwo i niechęc do wysiłku fizycznego oraz psychicznego.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.