30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
ciekawa kwestia
"Rutyna to rzecz zgubna "
30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
Parę stron wcześniej była rozmowa na temat zmiany kodów na recepcie - jak kod się nie czyta - wpisujemy numery ręcznie, jeśli któryś kod jest niepoprawny, wyskakuje info „zła suma kontrolna”. W przypadku recept pełnopłatnych rzadko kiedy wbijamy kody ;)
Słyszałem że przychodnia/lekarz dostaje to od NFZ ale czy jest to powiązane w systemie gdy recka jest realizowana?
Przejrzałam wątek i widzę tu pare mądrych głów... stąd mam pytanie.
Potrzebuję tramalu, lekarze mi wypisują bez problemu bo jestem chora, ale to za mało. Wiadomo, wpadłam w to. Moje pytanie jest następujące: myślicie, że udałoby się iść do apteki, powiedzieć że jestem chora na to i na to, że w związku z tym każda wizyta u lekarza niesie za sobą ból (wyjście z domu) i czy sprzedadzą bez refundacji, na 100% płatny tramal? W sumie ceny dla mnie nie mają znaczenia, więc spokojnie mogę płacić 100%.
[cut]
Byłabym wdzięczna.
Na forum obowiązuje zakaz handlu. | STR88
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.