30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
ciekawa kwestia
"Rutyna to rzecz zgubna "
30 maja 2018OdwiertKorzenny pisze: Doktorek mi zapomniał napisać słownie liczby mg..
to sam napisałem.
Jestem przestępcą ?
Parę stron wcześniej była rozmowa na temat zmiany kodów na recepcie - jak kod się nie czyta - wpisujemy numery ręcznie, jeśli któryś kod jest niepoprawny, wyskakuje info „zła suma kontrolna”. W przypadku recept pełnopłatnych rzadko kiedy wbijamy kody ;)
Słyszałem że przychodnia/lekarz dostaje to od NFZ ale czy jest to powiązane w systemie gdy recka jest realizowana?
Przejrzałam wątek i widzę tu pare mądrych głów... stąd mam pytanie.
Potrzebuję tramalu, lekarze mi wypisują bez problemu bo jestem chora, ale to za mało. Wiadomo, wpadłam w to. Moje pytanie jest następujące: myślicie, że udałoby się iść do apteki, powiedzieć że jestem chora na to i na to, że w związku z tym każda wizyta u lekarza niesie za sobą ból (wyjście z domu) i czy sprzedadzą bez refundacji, na 100% płatny tramal? W sumie ceny dla mnie nie mają znaczenia, więc spokojnie mogę płacić 100%.
[cut]
Byłabym wdzięczna.
Na forum obowiązuje zakaz handlu. | STR88
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.