Byłem w kilkunastu aptekach pytając o benzo, dając do zrozumienia, że mogę więcej zapłacić i nic. A tak piszą, że u wschodnich sąsiadów można kupić leki na reckę bez recki
Ale mocno sprawdzają na granicy? Chodzi o kodeinę I lot samolotem.
Słyszałam, że np. Nie sprawdzają za bardzo przy wjeździe do Ukrainy a z powrotem już tak.
Potrzebuję duża ilość... :/
w parku płakałem szeptanymi słowy."
----------------------------------------------------------
Wiec pisze jak to wygląda. Lot Polska-Ukraina. Zabrałem ze sobą trochę amfetaminy w kapsułce. Na lotnisku w Polsce nawet nie widziałem psów. Przechodziłem przez bramkę i sprawdzili mnie powierzchownie. Kapsułkę włożyłem do kieszeni spodni w bagażu podręcznym. Widziałem jak bagaż jechał na taśmie i go prześwietlali, ale chyba głównie w poszukiwaniu płynów, broni itd. Później widziałem napis na monitorze : nie znaleziono żadnych substancji, ale chyba też chodziło o jakieś materiały wybuchowe itd. Nie jestem pewny. Po przylocie na Ukrainę praktycznie zero kontroli. Odprawa paszportowa i tyle. Trochę dokładniej sprawdzali Nas z powrotem już na lotnisku na Ukrainie jak lecieliśmy do Polski. Wtedy już widziałem celników z psami. Jednak, że ja już nic nie miałem to nie specjalnie przykładałem wagę do szczegółów.
Scalono. taurinnn
15 lutego 2019ueafa pisze: Pewnie martwy temat,
Ale mocno sprawdzają na granicy?
Na bazarach na Ukrainie (i na ukraińskich bazarach w Polsce) jest sporo Tramalu, nawet nie trzeba się specjalnie wysilać żeby znaleźć. Ale ukraińcy sprzedają wszystko, więc można czasem znaleźć perełki z domowej apteczki babuszki Gieni i to w relatywnie niskich cenach, wystarczy dokładnie poszukać. Na miejscu natomiast warto polatać po aptekach, przy odrobinie bajery można zrobić tam interes życia :)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.