Byłem w kilkunastu aptekach pytając o benzo, dając do zrozumienia, że mogę więcej zapłacić i nic. A tak piszą, że u wschodnich sąsiadów można kupić leki na reckę bez recki
Ale mocno sprawdzają na granicy? Chodzi o kodeinę I lot samolotem.
Słyszałam, że np. Nie sprawdzają za bardzo przy wjeździe do Ukrainy a z powrotem już tak.
Potrzebuję duża ilość... :/
w parku płakałem szeptanymi słowy."
----------------------------------------------------------
Wiec pisze jak to wygląda. Lot Polska-Ukraina. Zabrałem ze sobą trochę amfetaminy w kapsułce. Na lotnisku w Polsce nawet nie widziałem psów. Przechodziłem przez bramkę i sprawdzili mnie powierzchownie. Kapsułkę włożyłem do kieszeni spodni w bagażu podręcznym. Widziałem jak bagaż jechał na taśmie i go prześwietlali, ale chyba głównie w poszukiwaniu płynów, broni itd. Później widziałem napis na monitorze : nie znaleziono żadnych substancji, ale chyba też chodziło o jakieś materiały wybuchowe itd. Nie jestem pewny. Po przylocie na Ukrainę praktycznie zero kontroli. Odprawa paszportowa i tyle. Trochę dokładniej sprawdzali Nas z powrotem już na lotnisku na Ukrainie jak lecieliśmy do Polski. Wtedy już widziałem celników z psami. Jednak, że ja już nic nie miałem to nie specjalnie przykładałem wagę do szczegółów.
Scalono. taurinnn
15 lutego 2019ueafa pisze: Pewnie martwy temat,
Ale mocno sprawdzają na granicy?
Na bazarach na Ukrainie (i na ukraińskich bazarach w Polsce) jest sporo Tramalu, nawet nie trzeba się specjalnie wysilać żeby znaleźć. Ale ukraińcy sprzedają wszystko, więc można czasem znaleźć perełki z domowej apteczki babuszki Gieni i to w relatywnie niskich cenach, wystarczy dokładnie poszukać. Na miejscu natomiast warto polatać po aptekach, przy odrobinie bajery można zrobić tam interes życia :)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.