Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Hej, mam dość nietypowe pytanie :)
Kiedyś złamałem sobie nogę z przemieszczeniem, trzeba było operować, przed operacją został mi wstrzyknięty jakiś lek znieczulający, pamiętam że zasnąłem chyba od razu i miałem dość nietypowe i wyraźne sny co to mogło być? Nie chcę tego brać czy coś, pytam z czystej ciekawości bo zawsze mnie interesowało co to mogło być :-D
Uwaga! Użytkownik NetBot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 403 / 79 / 0
  • 7 / / 0
Hmm, a można go podawać w ramię? Gdyż tam właśnie dostałem zastrzyk.
Uwaga! Użytkownik NetBot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 615 / 10
Wątpię, że to był fentanyl, aczkolwiek można podać go w ramię.

Prawdopodobnie dostałeś jakiś opioid, po nich często są wyraziste a nawet świadome sny (po fentanylu szczególnie).
Mogli też dać Ci coś na sen i dopiero na stole operacyjnym podać opio.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 657 / 93 / 0
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 907 / 0
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 403 / 79 / 0
[mention]STR88[/mention] do znieczulenia ogólnego w Polsce używany jest tylko fentanyl lub sufentanyl dożylnie

[mention]UJebany[/mention] w leczeniu zamkniętym nie łączy się benzodiazepin z opioidami

[mention]KickInTheEye[/mention] ketamina w Polsce jest używana tylko w weterynarii i tylko w leczeniu zamkniętym jak lecznice/kliniki weterynaryjne
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
08 kwietnia 2018josef pisze:
w leczeniu zamkniętym nie łączy się benzodiazepin z opioidami
otrzymalem w szpitalu fentanyl wraz z midazolamem kilka miesiecy temu.
  • 2897 / 615 / 10
Tak josef, ale podaje się go chyba dopiero na stole operacyjnym. Przynajmniej ja za każdym razem dostawałem najpierw usypiacze, a potem mnie zabierali na operację.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 657 / 93 / 0
08 kwietnia 2018josef pisze:

[mention]KickInTheEye[/mention] ketamina w Polsce jest używana tylko w weterynarii i tylko w leczeniu zamkniętym jak lecznice/kliniki weterynaryjne
nie wiem, jak obecnie, ale jakieś 10 lat temu kumpel wynosił calypsol z normalnego szpitala, była w szafce na oiomie
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.