Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 108 / 14 / 0
[mention]pampuk[/mention] nie śmiej się, nie śmiej, waliłam tygodniowymi ciągami wódę na litry, teraz ciągów (mam na myśli picie od rana do wieczora codziennie przez x czasu) jako takich nie robię, ale dalej płynę grubo, po kilka razy na tydzień. Piję w sumie z 12 lat (mam 27), z czego nałogowo jakieś 8? Wiem co to AZA, schizy, drgawki, lęki etc. Obecnie na miarę swoich możliwości staram się nie walić ciągów, więc kace nie są jakieś tragiczne, ale nadal mimo wszystko wprost proporcjonalne do ilości spożytej wódy.
Living like this is a full-time business.
  • 1095 / 34 / 0
150ml vody i nie ma kaca.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 760 / 68 / 0
11 lutego 2018marynia pisze:
[mention]pampuk[/mention] nie śmiej się, nie śmiej, waliłam tygodniowymi ciągami wódę na litry, teraz ciągów (mam na myśli picie od rana do wieczora codziennie przez x czasu) jako takich nie robię, ale dalej płynę grubo, po kilka razy na tydzień. Piję w sumie z 12 lat (mam 27), z czego nałogowo jakieś 8? Wiem co to AZA, schizy, drgawki, lęki etc. Obecnie na miarę swoich możliwości staram się nie walić ciągów, więc kace nie są jakieś tragiczne, ale nadal mimo wszystko wprost proporcjonalne do ilości spożytej wódy.
Słońce w żadnym wypadku się nie śmieje tylko uśmiecham do Ciebie ;-) ja mam ten sam problem 12 lat w alco. Ostatni ciąg zaliczyłem 3 tygodnie od świtu do zmierzchu non stop. Dopiero niedawno odkryłem, że oprócz alco zeżarłem w tym czasie 2 op Tramalu 100mg, 2 op klonazepamu 2mg, 5 op zolpidemu i 3 op zopiclonu. Totalny black out przez ostatnie 2 tygodnie. I zjazd był parszywy przy asyście kardiologa, neurologa i internisty z kroplówkami w tle. Kolejny tydzień po odstawce jeszcze gorszy...ale to pewnie znasz i reakcji fizjologicznych/neurologicznych opisywać nie muszę. Teraz "wylizuje rany".

OSTRZEGAM!!!! Nie łączcie pod żadnym pozorem alco z wymienionymi wyżej lekami ani z żadnym z osobna NEVER EVER!!!! - ryzyko fiknięcia i obejrzenia 9 kręgu piekła Dantego jest więcej niż prawdopodobna. :old:
My name is called religion, sadistic, sacred WHORE.

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 108 / 14 / 0
[mention]pampuk[/mention] No to widzę, że się rozumiemy. Leczysz/leczyłeś się? Ja z piciem nawet nie wychodzę do ludzi, bo już w tym roku wystarczająco nawywijałam, a to dopiero początek lutego :) Rozważałam esperal, ale bankowo bym go zachlała, bo podobnie jak u Ciebie miksowanie mi nie straszne. Myśli typu "tyle rzeczy już zapiłam, to i z tym sobie poradzę", albo "chuj, najwyżej umrę" to przerażająca norma. Choć mam koleżankę, lepszą agregatkę, totalnie beznadziejny przypadek - zaszyła się i bardzo sobie chwali :)

Najlepiej nie pić, bo to prawie zawsze równia pochyła. Kilka lat temu byłam na imprezie, na której dzielnie siedziałam do rana trzeźwa - patrzenie jak znajomi, którzy na codzień nawet nie piją, z każdym kieliszkiem coraz bardziej się staczają dało mi trochę do myślenia, jednak nie na tyle, żeby się opamiętać.

Na lekkie kace polecam również domowej roboty sok z kiszonych buraków - dobrze robi na wątrobę, fajnie wzmacnia zmęczony organizm, no i jest pyszny :-D albo z kiszonej kapusty, tylko uwaga na efekt przeczyszczający :old:

https://www.youtube.com/watch?v=maoAFT61n6M - jak ktoś kuma trochę rosyjski to polecam :)
Living like this is a full-time business.
  • 9348 / 1816 / 2
09 lutego 2018Stteetart pisze:

Zreszta tu macie opis s.p prof Vetulianiego nt leczenia
https://vetulani.wordpress.com/2013/09/ ... ologiczne/
[mention]marynia[/mention] czytaj:)

Co do kaca- pomaga tez czosnek (usuwa aldehyd i dziala alkalizujaco)

I dzis natkalem sie na SAM-e
http://zdrowiebeztajemnic.pl/604-2/
Ktos cos?

I oczywiscie cos w zalaczniku:)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 760 / 68 / 0
Leczyłem to za dużo powiedziane bo przejawiam cechy socjopaty, tak twierdził terapeuta. Jakieś grupy były, indywidualna, AA - ale to wszystko lipa. Zaliczyłem 3 szpitalne detoxy oraz ostatnio turbo szybki prywatny - musiałem praca.
Wiesz ludzie wieszają psy na tym esperalu ale to on mi dał najdłuższy okres abstynencji całkowitej od wszystkiego - prawie dwa lata i teraz też rozważam drugą bliznę na dupie. Ten czas poświęciłem na przemyślenia i pracę nad sobą. Czekam jeszcze na Naltex - podobno rewelka na głody, poczytaj o tym bo ma ciekawy profil działania u alcusów.
Wracając do esperalu to każda forma niepicia jest wskazana. A rok to dużo.
Natomiast każdy alcus dokonuje wyboru i tak więc też po zaszyciu przed takim staniesz...żyć czy umrzeć. Jeśli zapijesz wszywkę to już wybrałaś... nawet jeśli przeżyjesz. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi :-)

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
  • 3649 / 994 / 2
kroplówka z witaminami i minerałami
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 8103 / 907 / 0
14 lutego 2018blackgoku pisze:
kroplówka z witaminami i minerałami
Po co od razu kroplówka, nie kazdy w domu ma kroplówke a isc do szpitala leczyc kaca wydaje mi sie dziwne.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 760 / 68 / 0
Ehhh powtarzam, powtarzam i powtarzam :-) Qrwa kroplówka powinna być ostatecznością a nie remedium rozwiązującym wszelakie problemy kacowe. Dużym skrótem myślowym kac jest po to żeby nie wpierdolić się w alkoholizm. Kac trwa kilka godzin u osób normalnych. W większości przypadków problem rozwiązuje Ibuprofen (nigdy paracetamol), elektrolity, glukoza, magnez albo po prostu sen. Inaczej sprawa ma się przy uzaleznieniu ale o tym już pisałem. Skupcie się na tym co pisałe w tym wątku oraz co pisał @Stteetart.

• 9348 / 1816 / 2
[mention]pampuk[/mention] i duze dawki tauryny w asyscie elektrolitow :gun:
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.